Ungdomar och poliser spelar fotboll på Tele2 Arena

– Fastighetsbolag och fotbollsklubb bygger broar mellan blåljuspersonal och ungdomar

Den 20 oktober anordnar Stena Fastigheter ”Blåljusmatchen” tillsammans med Hammarby Fotboll på Tele2 Arena. Ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg får spela en fotbollsmatch tillsammans med poliser, brandmän, ambulanspersonal och personal från Stena Fastigheter.

Fotbollsmatchen är startskottet på en satsning som handlar om att bygga broar mellan blåljuspersonal och ungdomar i Stockholms södra stadsdelar. Initiativet är även en del av Stena Fastigheters partnerskap med Samhällsmatchen som är Hammarby Fotbolls CSR-program.

Bakom idén står Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll och Gashaw Hailu, brandman på Södertörns Brandförsvarsförbund.

– Både jag och Gashaw har länge strävat efter att göra något tillsammans för att bygga broar mellan ungdomar i söderort och blåljuspersonal – med fotbollen som verktyg. Så det här är ytterligare ett bra exempel på när fotbollen, myndigheter och näringslivet kan göra skillnad i samhället genom att arbeta sida vid sida, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen.

Fotboll och tv-spel tillsammans med blåljuspersonal för att bygga broar
Samhällsmatchen och Stena Fastigheter för även dialoger med fritidsgårdar och blåljuspersonal, i olika delar av söderort, som handlar om att anordna olika temakvällar på utvalda fritidsgårdar. Exempelvis tv-spelskvällar med blåljuspersonal.

– Själva Blåljusmatchen är startskottet på en större satsning där vi, tillsammans med fritidsgårdar i söderort och Samhällsmatchen, vill skapa naturliga mötesplatser där invånarna och blåljuspersonalen kan lära känna varandra under avslappnade former. På så vis hoppas vi kunna stärka banden mellan oss, boende och myndigheterna i dessa områden, säger Sarah Pettersson, relationsförvaltare, Stena Fastigheter.

Om Blåljusmatchen
Initiativet är en del av Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för alla insatser Hammarby Fotboll gör i samhället. Den 15 september fick blåljuspersonal, personal från Stena Fastigheter och ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg en arenavisning på Tele2 Arena i samband med Hammarbys match mot IFK Göteborg. Den 19 september fick samma grupper besöka Stena Fastigheters kontor för att lära sig mer om deras Relationsförvaltning. 20 oktober spelas Blåljusmatchen på Tele2 Arena innan Hammarbys match mot Malmö FF.