Bodil Jönsson föreläser på äldredagen i Kortedala

Årets upplaga av Äldredagen i Kortedala har temat hälsa och innehåller bland annat mat, musik, tips och föreläsningar. På plats finns författaren och professorn Bodil Jönsson som föreläser om livslångt lärande.

Till årets upplaga av Äldredagen i Kortedala kommer Bodil Jönsson - professor, fysiker och författare. Hon berättar om sin bok Dagens forskning, som visar att det livslånga lärandet är just livslångt. Biologiskt har åldrandet förskjutits så att dagens 75-åringar medicinskt är som en 65-åring var förra generationen. Hur kan vi tänka inför den nästan osannolika förändring som skett inom loppet av 30 år och vad vill du använda den till? 

Bodil Jönsson.jpgForskaren Bodil Jönsson föreläser om livslångt lärande.

På Äldedagen kan du testa utegym och sjunga allsång med Pablo. Här finns också flera olika utställare - alla med fokus på hälsa. Konferencier är Casper Janebrink, sångare i Arvingarna. 

Dag & tid: 6 november klockan 11–15
Plats: Kortedala Forum, Kortedala Torg 1

Här kan du läsa mer och ta del av programmet

Äldredagen arrangeras av SDF Östra Göteborg, Bostadsbolaget, Familjebostäder, GöteborgsLokaler, Poseidon och Stena Fastigheter. Äldredagen är ett årligt återkommande evenemang som har arrangerats på olika teman sedan 2012.