Café och eventyta skapar nytt liv på Drottninggatan

Idag öppnar Downtown Camper dörrarna till Roots, Stockholms nya event- och möteslokal med intilliggande café på Drottninggatan i centrala Stockholm. Efter sina två första succéår utökar man sin kapacitet med ytterligare ett helt våningsplan.

Den 2.000 kvm stora lokalen ligger på gatuplanet med entré från Drottninggatan 28 och inrymmer flexibla mötes- och eventlokaler för upp till 650 personer samt ett publikt café.

Stena Fastigheter är en av aktörerna bakom Brunkebergstorgs pånyttfödelse, med etableringen av nya hotell, restauranger, ett nytt torg och nya mötesplatser. Nu har turen kommit till Drottninggatan. Även här är det flera intressenter som tillsammans vill utveckla den södra delen av den välbesökta gatan.

-Tillsammans med Downtown Camper by Scandic utvecklar vi det som hotellet och dess målgrupp hittills saknat, en stor, flexibel men samtidigt spännande mötes- och eventlokal, mitt i hjärtat av Stockholm. Det känns bra att skapa nytt liv och energi till den här delen av Drottninggatan och erbjuda stockholmarna en helt ny mötesplats i det nya cafét, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

– Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda det många av våra kunder efterfrågat - stora och flexibla ytor med samma sköna atmosfär som på hotellet i övrigt. På Downtown Camper pratar vi om ”Meeting Unusual” och när vi nu öppnar Roots får vi en helt ny dimension på detta. Med vårt utbud av aktiviteter, wellness, nattsömn och god mat och dryck, kan våra gäster få en helt unik event- eller mötesupplevelse hos oss, säger Erica Åberg, tf hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic.

Downtown Camper by Scandic har tecknat ett mångårigt avtal avseende den 2.000 kvm stora lokalen på Drottninggatan 28 och hyr sedan två år tillbaka större delen av fastigheten som inrymmer 494 hotellrum, restaurang Campfire samt takbar och wellness i The Nest.