Co-living när Stena Fastigheter fortsätter utveckla Vega

Stena Fastigheter fortsätter att utveckla stadsdelen Vega och tillför ytterligare 146 hyresrätter i kvarteret Gaffelseglet, utöver de 185 lägenheter som byggs just nu i kvarteret Storseglet. I kvarteret Gaffelseglet planeras dessutom 18 Co-living-enheter, utifrån Stena Fastigheters nya koncept We Share. - Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Stadsdelen Vega i Haninge fortsätter att växa. Stena Fastigheter bygger nu 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet. Intill så påbörjas inom kort uppförande av kvarter Gaffelseglet som består av 146 hyresrätter och 18 planerade Coiving-enheter. Eller We Share som Stena Fastigheter kallar konceptet där du får mer för hyran genom tillgång till mer yta, mer innovativa lösningar, mer service och mer människor.

- Vi fortsätter att utveckla Vega och adderar nu fler hyresrätter med co-living-enheter genom kvarteret Gaffelseglet. Det gör att vi kan erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega med både bostadsrätter i lägenhet och radhus, hyresrätter och Co-living. Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

146 hyresrätter i nära anslutning till pendeltåget
Båda kvarteren ligger i ett centralt läge i Vega, alldeles intill pendeltågstationen.
Vega är på väg att bli en levande stadsdel för det nära, enkla och sköna livet.
- Vi pratar ofta om närheten till bra kommunikationer som en förutsättning för etablering av nya bostäder. I Gaffelseglet bor du granne med pendelstationen Vega. En viktig bit för alla som vill förenkla sitt vardagspussel, påpekar PG Sabel.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. ­­

Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

Fakta Gaffelseglet

146 hyresrätter på 2 till 4 rok, ca 35-90 kvm.

Inflyttning: påbörjas våren 2022.

Samtliga lägenheter förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, med start hösten 2021.

Totalentreprenör: Tornstaden.

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

Gaffelseglet (5).JPG