Dansföreställning på Mitt Möllan under Malmö Gallerihelg

Den 23–25 september är det dags för en av årets största höjdpunkter - Malmö Gallerihelg. Under helgen fylls Mitt Möllan med spännande utställare, musikframträdande och även i år dans. I samarbete med Skånes Dansteater visas en högst aktuell dansföreställning tillägnad minnet av de civila offren i Mariupol.

På Mitt Möllan, som ägs och drivs av Stena Fastigheter, kommer det under gallerihelgen att bjudas på ett digert program. Bland annat kollektivutställning med 20 konstnärer, Jam session med Elee Loop och Nordisk Panorama Film Festival. Även Skånes Dansteater kommer finnas på besök med ukrianska danskonstnären Viktoriia Khoroshylova som gör uruppförandet av sitt nya verk Our bodies are seeds, tillägnad minnet av de civila offren i Mariupol. Torsdag 22 september bjuder vi in till pressvisning i samband med premiärvisningen av Viictorias föreställning.

Om Our bodies are seeds
När det regnar i öknen växer gräset snabbt eftersom det finns små osynliga frön djupt nere i marken. Alla väntar de på att tiden ska vara inne för att få komma till liv. Under sandstormar förs de till tropiska skogar på andra sidan havet. De växer där också. Så ser reglerna ut för livets kontinuitet. Föreställningen "Our bodies are seeds" (Våra kroppar är frön) är tillägnad minnet av de civila i Mariupol som begravdes i en gemensam grav skapad av de ryska soldaterna. Detta är Viktoriias hyllning och farväl till sitt älskade folk på deras sista resa. Med kärlek och tacksamhet för deras liv som blev fröet till landets framtid.

Kreativt team
Koreograf, dansare: Viktoriia Khoroshylova

Speltillfällen och info
Föreställningslängd: 30 min

Fredag 23 sep på Mitt Möllan
Kl 18.30
Kl 19.15
Kl 20.00
Kl 20.45

Om Viktoriia Khoroshylova
Viktoriia Khoroshylova är ukrainsk dansare och koreograf och har residens hos Skånes Dansteater under 2022.

Viktoriia arbetar bland annat med frågeställningar om det moderna ukrainska samhället kopplat till ekologisk belastning, överkonsumtion och förstörelse av arkitektoniskt arv. För närvarande arbetar hon med teman kopplade till kriget mellan Ryssland och Ukraina så som frihet, ansvar och förverkligandet av en människas kreativa potential.

Hon är särskilt intresserad av tvärdisciplinära projekt som kombinerar poesi och fysisk teater, måleri och rörelse, koreografi och improvisation i olika rum (platsspecifika föreställningar).

Hela Mitt Möllans program
Mitt Möllan är en levande mötesplats mitt i hjärtat av Möllevången. En annorlunda galleria med alternativa butiker, god mat och härlig stämning.

Läs mer om hela programmet på Mitt Möllan här: Gallerihelgen på Mitt Möllan 2022 - Mitt Möllan (mittmollan.se)