Earth Hour 24 mars

Nu på lördag den 24 mars är kl 20.30-21.30 är det dags igen.

Earth Hour är världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över för att uppmärksamma klimatfrågan. 

På Världsnaturfondens webbsida kan du läsa mer om Earth Hour och vad du kan göra för att delta. http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour

Men det finns givetvis fler sätt att uppmärksamma miljön på. Varför inte ta hjälp av tekniken och använd dig av några smarta appar som du kan ladda ner till din telefon?

Smarta miljöappar

Ekoappen – Hjälper dig att hitta produkter eller tjänster som är ekologiska, miljövänliga eller Fair trade.

Klimaträtt – En där du kan registrera dina uppgifter om mat och transporter bland annat. Appen hjälper dig då att räkna ut din klimatpåverkan och hjälper dig sedan att på egen hand minska dina utsläpp.

Greenely – Elförbrukningen är en av de största klimatbovarna idag. Med denna app mäter du din elförbrukning och jämförs med andra som bor i likande hushåll som du. Dessutom kan du med appen spara onödiga energikostander.

Miljöjakten – Dina klimatsmarta handlingar blir till ett spel. Du kan tillexempel bli uppmanad att panta ett antal burkar under en viss tidsperiod och när du klarat uppdraget får du poäng.