Eldsjäl arrangerade Fisksätra karneval

Elvira Santos är även grundaren till  Stockholmskarnevalen som går genom Stockholm på nationaldagen den 6 juni varje år. Syftet är att genom dockor och masker uppmärksamma viktiga personer i svenska historien och kulturen.

Det var mycket liv på Fisksätra Torg lördagen den 6 oktober då Fisksätrakarnevalen firades. Lokala konstnären och initiativtagaren Elvira Santos hade tillsammans med en grupp unga från Fisksätra skapat masker och dräkter under flera workshops inför karnevalen.

Temat för karnevalen var ’’Vi alla är i samma hav’’. Jag hämtade mycket inspiration från Fisksätra.

berättar Elvira Santos stolt.

Elvira har bott i Fisksätra i 20 år och tycker att det är betydelsefullt att Fisksätraborna får ett frirum där de tillsammans kan dansa, klä ut sig och bara få njuta av färger och konst.

- Fisksätra är naturskönt beläget nära havet och själva namnet Fisksätra är vad jag uppskattar mest med min ort, det är så lugnt och fint här, säger Elvira Santos som även är initiativtagare till  Stockholmskarnevalen.


På bilden visar Elvira Santos, fisken som symboliserar Fisksätra och havet. 

Vi på Stena Fastigheter stödjer projektet som ett led i att skapa trygga, trivsamma bostadsområden där man vill bo kvar.