Enklare att starta butik på Mitt Möllan

Stena Fastigheter sänker trösklarna för nya verksamheter som vill testa sina vingar genom att erbjuda korttidskontrakt.

Den kommande tiden händer det mycket på Mitt Möllan. Stena Fastigheter sänker trösklarna för nya verksamheter som vill testa sina vingar genom att erbjuda korttidskontrakt. Tillsammans med en färgstark eventkalender är målet att fortsatt fylla Mitt Möllan med liv och ta vara på den starka entreprenöriella andan som finns i Malmö.

Under våren gör Mitt Möllan och Stena Fastigheter en riktad pop-up kampanj mot lokala kreatörer. Syftet är att stötta Malmös kreativa näringar och Mitt Möllan har verkligen en roll att spela som del av stadens puls. Faller det väl ut kommer Stena Fastigheter löpande erbjuda korttidskontrakt i några av våra lokaler. Parallellt inför vi instegshyror för helt nyetablerade företag - allt för att göra det så enkelt som möjligt för entreprenörer i Malmö att starta butik.

– För Stena Fastigheters del har utvecklingen av Mitt Möllan betytt att vi kontinuerligt behövt anpassa vår affärsmodell för att bättre passa små nyetablerade företag och utveckla ett mer communitybaserat arbetssätt. Vårt nya pop-up koncept är det senaste i raden av anpassningar som känns helt rätt i tiden för att göra det ännu lättare för företag att testa sin affärsidé, utveckla sitt varumärke eller prova nya marknadsområden, säger Martin Landler, uthyrningschef kommersiella lokaler på Stena Fastigheter Malmö.

Omfattande eventprogram

Mitt Möllan har sedan 2012 varit en viktig del av Möllan som stadsdel. Sedan 2012 har Mitt Möllans lokaler genomgått stora uppdateringar och förbättringar samtidigt som företagen och kreatörerna varit en väsentlig del av kulturen. Även denna nya satsning vill vi göra med lokala företagare i Malmö med omnjed för att tillsammans fortsätta att utveckla Mitt Möllan.

Utöver pop-up kampanjen finns ett omfattande eventprogram som ska locka en bred publik.

– Efter ett par trista pandemiår ser vi verkligen fram emot att aktivera vår mötesplats på riktigt igen. Redan nu finns ett dussin olika events planerade under våren – allt ifrån en nerdmarknad med flipper- och arkadspel till streetwear loppis och vårmarknad, säger Kajsa Blum, ansvarig konceptutvecklare på Mitt Möllan.

Mitt Möllan är en levande mötesplats mitt i hjärtat av Möllevången. En annorlunda galleria med alternativa butiker, god mat och härlig stämning.

Se hela eventkalendern

Läs mer om Mitt Möllan