Vi utökar antalet jobb - erbjuder 350 jobb till unga

Sommarjobben viktigare än någonsin

Stena Fastigheter erbjuder i år sommarjobb till fler unga än någonsin. Samtidigt kommer ungdomarnas arbetsuppgifter delvis att ändras. Det med anledning av den pågående pandemin covid-19.

- I tider som den här ser vi det som extra viktigt att satsa på sommarjobben för att bidra till hopp och framtidstro för unga människor i våra bostadsområden. Därför stretchar vi vår organisation så långt vi kan för att möjliggöra att fler unga ska få sommarjobb. Vi erbjuder i år 350 sommarjobb, säger hållbarhetschef Cecilia Fredholm Vaarning.

Satsning med anledning av covid-19 - ännu fler sommarjobb tillsammans med samarbetspartners

Stena Fastigheter har sedan 2014 anställt 300 sommarjobbare varje år, lika många platser som bolaget har anställda. I år utökar vi antalet platser med 50 sommartjänster. Detta för att ge unga ytterligare möjligheter till ett första arbete, ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en trygghet och stolthet för kvarten där de bor. Pandemin har fått till följd att många sommarjobb i samhället nu försvinner, vilket bidrar till att Stena Fastigheter väljer att höja sina ambitioner ytterligare.

- Vi erbjuder 350 sommarjobb själva, samtidigt har vi diskussioner med föreningar och kommuner för att kunna sysselsätta ännu fler i samarbete med dem. En del kommuner har meddelat att de inte längre har arbetsuppgifter för ungdomarna i sommar, och då vill vi gärna gå in där vi kan och säkra att så många unga som möjligt som bor hos oss har sommarjobb. I Skärholmen i Stockholm kommer vi till exempel sysselsätta åtta extra sommarjobbare via ett samarbete med föreningen Unga Arena och Stockholms stad, säger Cecilia Fredholm Vaarning.

I Göteborg har företaget sedan tidigare ett samarbete med föreningen Förebildarna där tio ungdomar kommer att jobba som så kallade förändringsagenter.

Nya arbetsuppgifter - för ökad samhörighet och aktivitet

I och omkring Stena Fastigheters bostadskvarter har evenemang ställts in. Och för att möta den nya verkligenheten kommer vissa arbetsuppgifter förändras.

- Vi växlar upp och ställer om utifrån den rådande situationen. Det innebär att sommarjobbarna kan få nya uppgifter. Som exempel kan de komma att leda olika former av utomhusaktiviteter för barn i området. På så sätt bidrar sommarjobbarna också till att barn som är hemma på sommarlovet har något att göra när mycket annat är stängt, avslutar Cecilia Fredholm Vaarning.

Stena Fastigheter följer de råd som Folkhälsomyndigheten ger och anpassar verksamheten därefter.

 

FAKTA

  • Sedan 2014 har Stena Fastigheter tagit emot 300 sommarjobbare varje år.
  • De som anställs är unga människor mellan 16 och 20 år, som främst bor i fastighetsbolagets bostäder i och omkring Göteborg, Malmö och Stockholm. De arbetar med att göra gårdarna fina genom att till exempel rensa rabatter eller måla om bänkar.
  • Stena Fastigheters satsar på sommarjobb för att ge unga personer möjlighet till ett första arbete, ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en trygghet och stolthet för kvarten där de bor. 
  • I år får sommarjobbarna delvis nya uppgifter för att boende i området ska kunna aktivera sig.
  • Stena Fastigheter har nästan 500 fastigheter och 26 000 lägenheter i och omkring Göteborg, Stockholm och Malmö.
  • Läs mer om Stena Fastigheters relationsförvaltning