Aftonbladet Debatt - "Generation Sitt"

Aftonbladet Debatt lyfter upp vikten av att inspirera barnfamiljer till ett mer aktivt liv. Fler aktörer i samhället måste ta sitt ansvar.

På Aftonbladet Debatt publicerades en debattartikel från En Frisk Generation, som Stena Fastigheter står med som undertecknare av. Artikeln handlar om att "Generation Sitt" det vill säga dagens ungdomar riskerar att få en sämre hälsa och kortare liv.

Vi på Stena Fastigheter tycker att frågan är viktig att lyfta upp och vi jobbar aktivt med att stödja olika föreningar och organisationer för att bidra med en mer jämlik hälsa för barnfamiljer i våra bostadsområden. Vi har två projekt igång med En Frisk Generation, i Ekebo och Fisksätra, där barnfamiljer varje vecka deltar i aktiviteter och efteråt lagar mat tillsammans, med syfte att få deltagarna att upptäcka nya motionsformer, få kontakt med lokala idrottsföreningar och få tips på hälsosam kost.

Forskningen visar att dagens ungdomar rör sig mindre än 85 – åringar och att nästan en fjärdedel är överviktiga eller har fetma. Läs artikeln här