Invigning av Folkets hus i Fisksätra

Stena Fastigheter lämnar nu över en ny, attraktiv mötesplats när Fisksätra Folkets hus, den 8 juni, invigs in i nya tillfälliga lokaler. Det nybyggda kulturhuset är ritat av stjärnarkitekten Thomas Sandell och ska hysa kreativa och kulturella verksamheter för Fisksätraborna.

Den 8 juni invigs Fisksätra folkets hus in i nya tillfälliga lokaler. Det nybyggda kulturhuset är ritat av stjärnarkitekten Thomas Sandell och ska hysa kreativa och kulturella verksamheter för Fisksätraborna.

Fisksätra Folkets hus är ett av Nacka kommuns fyra kulturhus och fungerar som en infrastruktur för kulturaktörer, föreningar och andra kulturaktiviteter i Fisksätra. Här finns Folkets rum med scen tillsammans med danssal, bild, - form- och musikverkstäder, café och en öppen plats för medborgarna. Verksamheten öppnar den 8 juni efter att ha varit stängd i två månader.

– Det här är ett lyft för Fisksätra, säger kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius på Nacka kommun. Nu finns nya möjligheter för Fisksätras aktiva och rika föreningsliv att kunna erbjuda kulturella verksamheter för olika målgrupper. Jag hoppas på att platsen kommer bli en kreativ hub för nyfikna och engagerade Fisksätrabor.

Det är Stena fastigheter som står bakom byggnaden.

– Vi lämnar nu över en ny, attraktiv mötesplats för Folkets Hus.  Den nya placeringen gör Fisksätra Folkets hus än mer synlig och en central mötesplats i Fisksätra. Med sin utformning, lösning av ytor och inbjudande publika del tror vi att både nya och gamla besökare kommer lockas till Folkets Hus och stärka verksamheten. Det här går helt i linje med vår vision att utveckla Fisksätra till ett ännu mer levande Fisksätra som präglas av gemenskap och närhet, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

Den nybyggda paviljongen är ritad av stjärnarkitekten Thomas Sandell.

– Folkets Hus behövde tillfälliga lokaler under den tid som skolan byggs om. Min tanke blev då att gestalta Folkets Hus som en tillfällig byggnad, ett tält. En byggnad som i sin identitet är tydlig och identitetsskapande i sig själv och för Fisksätra. Färgen jag valde ger en blinkning åt koppartälten i Haga, säger Thomas Sandell, chefsarkitekt på SandellSandberg.

Fisksätra Folkets hus förening under ledning av Morgan Karlsson har uppdraget att tillgängliggöra kulturhuset till Fisksätraborna.

– Med våra lärdomar och erfarenheter från stödet från bland annat Kulturådet får vi nu möjlighet att fortsätta vår uppbyggnad av Fisksätra Folkets Hus som ett interaktivt, nytänkande och inkluderande hus, säger Morgan Karlsson. Ett exempel är vår satsning på Folk Lab Fisksätra som kommer att skapa en samlingsplats för alla och en levande lokal infrastruktur för kreativa möten, kultur, innovation och utveckling.

 

Fisksätra Folkets Hus Interiört (39).JPG

Fisksätra Folkets Hus Interiört (47).JPG

Fisksätra Folkets Hus Interiört (36).JPG

Fisksätra Folkets Hus Exteriört (3).JPG