Invigning av Grindstugan

I strålande vårsol och med närmare 20 grader i luften öppnade vi upp dörrarna till Grindstugan, en samlingslokal på Fyrklöversgatan i Göteborg som nu renoverats och därmed står redo för nya möten, aktiviteter, födelsedagsfester och högtidsfiranden.

I förra veckan kunde hyresgäster på Fyrklöversgatan ta del av den nyrenoverade lokalen samtidigt som de fick möjlighet att träffa medarbetare från Stena Fastigheter. Självklart bjöds det på fika under kvällen. Den nya köksön hade dukats upp med kaffe, tårta, läsk och godis. Den första tårtbiten skars upp vid 17-tiden, två timmar senare hade det gått åt nästintill 100 tårtbitar.
– Det har faktiskt kommit lite mer folk än vad vi planerade för. Så vi har varit tvungna att åka iväg och köpa mer läsk, sade Henrik Bjerkeman, förvaltare för Fyrklöversgatan.

Carolina, Josefine och Stephanie skar upp de allra första tårtbitarna.
Carolina, Josefine och Stephanie skar upp de allra första tårtbitarna.
Tårtorna gick i Stenas färger.
Tårtorna gick i Stenas färger.

Under kvällen kom det runt ett 50-tal besökare, en av dessa var Waldo, som bott på Fyrklöversgatan i lite mer än 20 år. Waldo och hans familj har spenderat mycket tid i Grindstugan genom åren.
– Vi brukar hyra Grindstugan för olika saker, bland annat för att fira födelsedagar, men också för att fira Chiles nationaldag. Jag tycker det ser superfint ut här. Den nya lokalen känns modern och väldigt ljus, sade Waldo samtidigt som han och hans familj mindes tillbaka på alla evenemang som de varit med på i Grindstugan.

Waldo och Henrik samtalar.
Waldo och Henrik samtalar.
 Medarbetare från Stena Fastigheter.
Medarbetare från Stena Fastigheter.

Henrik Bjerkeman, förvaltare för Fyrklöversgatan, var väldigt nöjd med kvällen och den goda uppslutningen.
– Jag tycker det är väldigt roligt att så många kom hit ikväll för att få en glimt av Grindstugan och för att få en pratstund med oss. Vi tycker det är viktigt att skapa mötesplatser för våra hyresgäster där de kan träffas och göra olika aktiviteter tillsammans. Det skapar en bra grannsämja och trygghet i området, sade Henrik Bjerkeman.

Fyrklöversgatan är ett av våra bostadsområden i Göteborg. Här förvaltar vi närmare 500 lägenheter och bygger även 252 nya lägenheter samt ett nytt parkeringshus.