Invigning av Trikåfabrikens muralmålning

Den 12 oktober invigs kvarteret Bildens nya konstverk! Tillsammans med våra hyresgäster på Trikåfabriken och skolelever från Möllevångsskolan har Stena Fastigheter skapat ett konstverk som stärker områdets utveckling och bidrar till en inspirerande plats som främjar gemenskap och trygghet.

Konstnären Eloise Gillow har mellan den 4-12 oktober genomfört ett storskaligt muralkonstverk på Trikåfabrikens innergård i kvarteret Bilden. Konstverket har tagits fram inom ramarna för ett samverkansprojekt mellan Artscape, Stena fastigheter, Möllevångsskolan och BID Möllevången – och är en del av ett Stena Fastigheters långsiktiga arbete för att fortsätta stärka Möllevången som ett tryggt och kreativt kvarter. Onsdagen den 12 oktober välkomnar vi alla våra hyresgäster samt elever från Möllevångsskolan till en gemensam invigning.

Valet av verk och konstnär har föregåtts av en process där både hyresgäster i Trikåfabriken samt åttondeklassare på Möllevångsskolan fått möjlighet att ge input till motivet i form av bild och text. Därefter har Artscape valt ut en passade konstnär, i detta fall Eloise Gillow från Storbritannien. Eloise är utbildad inom realistisk målning och kombinerar klassiskt måleri i sin studio med skapande av större muralmålningar på offentliga platser.


Pressvisning: Onsdagen 12 oktober, kl 11.30

Plats: Gården vid Trikåfabriken, Monbijougatan 17

Anmäl dig till: carin.daal@stena.com


Invigning:

11.30 Kort invigningsceremoni samt presentation Stena Fastigheter

11.40 Hannah Aurell Hansson, projektledare, från Artscape berättar om bakgrunden till målningen

11.50 Tillsammans skålar vi i alkoholfria bubblor

12.00 Slut

Om Artscape
Artscape är en ideell konstorganisation som driver projekt inom urban samtidskonst i olika kommuner i Sverige. Konstverken uppförs ofta i form av storskaliga muralmålningar på husfasader, men även installationer, skulpturer och medskapande konstverk där allmänheten är med i skapandeprocessen. Artscape arbetar alltid med etablerade gatukonstnärer och konst av hög kvalité, och värdesätter den positiva effekt konsten har på området där den uppförs. I Malmö finns ett tjugotal permanenta målningar som skapats under Artscapes projekt.