Invigning Muralmålning på Mjödet i Kirseberg

Den 20 maj inviger Stena Fastigheter en ny större muralmålning på fastigheten Mjödet samt en mindre målning i lokalen Hörnan på Kirsebergstorg. Syftet är att öka trivseln i området och bidra till en mer inspirerande plats.

Den 13–20 maj kommer multikonstnären Charlie Granberg att genomföra ett storskaligt muralkonstverk på framsidan av fastigheten Mjödet i Kirseberg i Malmö. Det är ett samverkansprojekt mellan Artscape och Stena Fastigheter.

Måndagen den 20 maj välkomnar vi alla våra hyresgäster samt ungdomar från Bulltofta IF till en gemensam invigning. Arbetet med verket har föregåtts av en process där bl a både hyresgäster och Bulltofta IF:s ungdomar blivit inbjudna till en föreläsning av Artscape kring konstens betydelse i stadsrummet. Även målningen i lokalen Hörnan görs i samråd med ungdomarna på Bulltofta IF.

Valet av verk och konstnär står Artscape för. Utförare är Charlie Granberg från Ljusdal. Charlie är helt självlärd och målar hyperrealistiska muralmålningar med en lekfull touch. När han inte står högst upp i skyliften står han på scen, som frontfigur för rockbandet Hellsingland Underground.

Pressvisning: måndagen den 20 maj, kl 11.30

Plats: Mjödet, Södra Bulltoftavägen 16

Anmäl dig till: carin.daal@stena.com

 

Invigning

17.00                    Kort invigningsceremoni samt presentation av Artscape och Stena Fastigheter. Vi skålar
                              i alkoholfria bubblor.

17.30                    Tillsammans med Bulltofta IF bjuder vi in till aktiviteter på Kirsebergstorg. 

19.00                    Slut


Artscape är en ideell konstorganisation som driver projekt inom urban samtidskonst i olika kommuner i Sverige. Artscape arbetar alltid med etablerade gatukonstnärer och konst av hög kvalité, och värdesätter den positiva effekt konsten har på området där den uppförs. I Malmö finns ett tjugotal permanenta målningar som skapats under Artscapes projekt.