Tre invigningar vid Nybergstorg

Järfällas första co-living, konstverket ”Howling” samt de nybyggda fastigheterna. Igår var det tre invigningar vid Nybergstorg i Jakobsberg. Den nya bebyggelsen bidrar till att Jakobsbergs utvecklas till en tät, levande stadsdel som får en tydlig stadsmässig entré.

Vi bjöd på korv och visning av lägenheterna. Vissa tog chansen att testa hur bra skulpturen var att klättra på.

Nyligen flyttade den sista hyresgästen in i Stena Fastigheters 152 nybyggda hyresrätter vid Nybergstorg i Jakobsberg. Och de som var sist in är samtidigt först ut. De är pionjärer i Järfällas första co-living.
- Co-living finns på två våningsplan i ett av husen. De fyra mindre lägenheterna per våning innehåller ett enkelt kök och badrum. Sedan är tanken att man ska hänga i den stora gemensamma ytan där det finns ett stort kök, vardagsrum, tv och möjlighet att sitta och arbeta, förklarar Mikael Röjdemark, fastighetschef.

Ett av våningsplanen hyrs i sin helhet av apputvecklaren Fishbrain. Företaget rekryterar en stor del av sina anställda från städer utanför Sverige. De har oftast svårt att hitta bostäder och alternativet blir ibland hotell.
- Förutom att de anställda får en bostad har de sitt arbete som gemensam nämnare, vilket vi tror är en fördel för livet i den gemensamma ytan, säger Mikael Röjdemark.

De fyra övriga lägenheterna i co-living hyrs ut via Stockholms Bostadsförmedling och vänder sig till unga vuxna mellan 18 och 30 år.

Howling för Nybergstorg
Vi invigde även Veronica Brovalls konstverk “Howling”. Den patinerade bronsskulpturen är ett lekfullt verk som lockar till samspel och fantasi. Figuren för tankarna till en överdriven människokropp.
- Skulpturen bjuder in besökare och boende till ett teatralt och interaktivt möte med konsten. Genom att kliva in i skulpturen och låta den fungera som en kostym kan betraktaren välja att anta en ny identitet eller iscensätta en handling, förklarar Veronica Brovall.

Konsten är ett sätt för Stena Fastigheter att skapa mervärden och förhöja byggnaders och miljöers kvalitet.