Jakob Nilsson ny CFO på Stena Fastigheter

Stena Fastigheters nya CFO heter Jakob Nilsson och kommer närmast från en roll som ekonomichef på AF Gruppen Sverige.

Jakob Nilsson har lång operativ erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen senast som ekonomichef i Sverige inom AF koncernen. Jakob har ägnat den huvudsakliga delen av sin karriär i Skanska-koncernen där han arbetat med ekonomi och verksamhetsutveckling inom entreprenadverksamheten men även under lång tid som CFO i kommersiell projektutveckling både i Norden och Europa.

Jakob kommer att bli en nyckelspelare i koncernledningen. Utöver rollen som CFO kommer hans erfarenhet och bredd inom transaktion, förändringsarbete och verksamhetsutveckling väl till pass när projektvolymerna växer samtidigt som vi ökar innovationstakten. Jakob besitter också ett perspektiv på den europeiska fastighetsmarknaden vilket är värdeskapande för vår internationella verksamhet.

Cecilia Fasth, VD Stena Fastigheter Cecilia Fasth, VD Stena Fastigheter

Utifrån en ny affärsplan växlar Stena Fastigheter upp takten i rollen som stadsutvecklare och förstärker vår position inom Relationsförvaltning. Under de senaste åren har bolaget gått från att främst ägna sig åt förvaltning av fastigheter till att genom nybyggnation och strategiska samarbeten utveckla hela stadsdelar för långsiktigt ägande. År 2018 gjorde Stena Fastigheter gjorde sitt bästa resultat någonsin. Uthyrningsgraden i fastighetsbeståndet ligger fast på en hög nivå och 1 500 lägenheter och några samhällsfastigheter är just nu under produktion i Sverige.

Jakob Nilsson tillträder tjänsten som CFO på Stena Fastigheter under maj månad i samband med att Stena Fastigheters nuvarande CFO, Ulf Johansson, valt att lämna bolaget för att arbeta mindre operativt framöver.