Jobbfestival i Tynnered

Lördagen den 9 september 2023 arrangerade Destination Tynnered en jobbfestival på Opaltorget i Tynnered, Göteborg.

Alla Tynneredsbor välkomnades till Jobbfestivalen för att söka lediga jobb, prova på olika yrken, få tips och guidning till drömjobbet. Här fanns också förebilder som inspirerade och berättade om sina jobbstories. Och så klart skön musik och god mat. 

Jobbfestivalen anordnades för första gången och är en prototyp med siktet inställt på att hitta ett nytt sätt att skapa möten för de som söker jobb eller är nyfikna på ett yrke. Att på ett inspirerande sätt visa på olika vägar som leder till ett jobb.

Vi vet hur betydelsefullt ett arbete är. Det ger framtidstro, skapar en trygghet och innebär flera val för individen. Ett arbete påverkar också hälsan positivt. Med jobbfestivalen ville vi hitta ett nytt sätt att låta jobbsökande och företag mötas, genom att även bjuda på inspiration och vägledning.

Cecilia Fasth, koncern-VD på Stena Fastigheter. Cecilia Fasth, koncern-VD på Stena Fastigheter.

På Jobbfestivalen fick besökarna träffa företag med lediga jobb och testa på olika yrken. Alla företag visade, på olika sätt, upp vad de gör i praktiken. Till jobbfestivalen kom flera olika branscher för att visa på bredden. Besökaren kunde också få hjälp med att skriva ett cv och hur man lyckas med jobbintervjun. 

Jobbfestivalen vill inspirera och visa på olika yrken och hur man kommer dit. På plats fanns bland annat skådespelaren Maja Kin och socionomen Abdi Ahmed Mohamud, som dessutom pryder olika fastighetsfasader i området, tillsammans med kocken Robert Maglia. Går man in på www.itynnered.se kan man ta del av deras jobbstories - allt för att inspirera till drömjobbet. 

Vi ville skapa en mötesplats för företag som söker talanger och Tynneredsborna. En möjlighet där man kan få inspiration, upptäcka nya möjligheter och se att drömmar kan uppnås. Därför skapade vi Jobbfestivalen i Tynnered, som en protyp, ett test. Nu ska vi summera och utvärdera, och förhoppningsvis återkommer vi snart igen.

Mia Larsson, kommunikationschef på Stena Fastigheter i Göteborg. Mia Larsson, kommunikationschef på Stena Fastigheter i Göteborg.

En festival måste dofta och låta, och därför fanns det foodtrucks och restauranger som serverade mat och berättade om hur de startade sin verksamhet. Dj:s och musikaktörer stod för musiken och mötte alla som är nyfikna på musikbranschen. Dessutom fanns biblioteket, polisen och många fler på plats denna solika lördag, för att mötas, inspirera och tipsa.

 

flyer jobbfestival.jpg

IMG_4223.JPGIMG_4155.JPG

IMG_4204.JPG

 

Abdi Ahmed Mohamud.JPG

Robert Maglia Jobbstories vepa.jpg

Maja Kin fasadvepa.jpg

SoMe -Kvadrat_kort_Page_03.jpg