Nu startar ombyggnaden av Fisksätra skola

Nu påbörjar vi ombyggnationen av Fisksätra skola, en av de viktigaste pusselbitarna i utvecklingen av Fisksätra.

Skolfrågan är en viktig pusselbit när Stena Fastigheter under de kommande tio åren gör en stor satsning i Fisksätra genom att renovera det befintliga bostadsbeståndet samtidigt som det ska byggas nya bostäder.

- Vi ser skolan som en av de viktigaste pusselbitarna för att utveckla Fisksätra till en ännu mer välmående stadsdel. Att vi nu startar själva ombyggnaden känns som ett rejält kliv närmare att tillsammans med Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor fylla den nya skolan med motiverade elever och bra undervisning, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Stena Fastigheter har nu tecknat avtal med Serneke som entreprenör för ombyggnationen av Fisksätra skola. Ombyggnationen är redan igång och skolan planeras stå klar till höstterminen 2021 då dörrarna öppnas för nya elever.

Fakta:
Den nuvarande kommunala skolan årskurs 0-6 stängdes i samband mer terminsslut sommaren 2019. Skolan öppnar igen efter ombyggnad, och kommer att drivas av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor under preliminärt namnet Viktor Rydbergs skola Fisksätra, höstterminen 2021 och kommer att ha kapacitet för ca 540 elever, årskurs 0-9.

Arkitekt för ombyggnaden: Thomas Sandell /SandellSandberg Arkitekter
Projektledning: DRIV projekt
Entreprenör: Serneke

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskolor. Vi kommer att bygga såväl hyres- som bostadsrätter. Först ut är ca 380 bostäder i Fisksätra entré.