Nu tas det första ”första spadtaget” för Fisksätra Entré

Nu sätter Stena Fastigheter spaden i marken för den första etappen av nya bostäder inom detaljplanen för Fisksätra Entré. Första etappen består av projekten Saltsjöblick, bestående av 67 bostadsrätter, och Sjölyckan som består av 101 hyresrätter. Spadtaget togs tillsammans med Nacka Kommun och en av de boende i Fisksätra som nu valt att köpa bostad i den första etappen av bostadsrätter.

I tisdags, den 25 oktober, togs det första första spadtaget inom detaljplanen för Fisksätra Entré.
Fisksätra Entré är detaljplanen som möjliggör ca 400 st nya bostäder, ett äldreboende och en förskola på Fisksätras norra parkering. De nya bostäderna binds ihop med de befintliga husen och skapar nya gemensamma mötesplatser.

- Det känns väldigt kul att vi nu äntligen tagit det första spadtaget för nyproduktionen och den första etappen inom Fisksätra Entré. Det är en stor investering vi gör i Fisksätra både i det befintliga beståndet men även i att tillskapa nya bostadsformer i kvarteren. Det är dessutom alltid skönt när man går från ord till handling och nu kan börja se hur det nya byggnaderna sakteligen växer fram, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Första spadtaget togs tillsammans med Nacka Kommun och en av de boende i Fisksätra som nu valt att köpa bostad i den första etappen. Etappen består av projekten Saltsjöblick och Sjölyckan. Saltsjöblick är ett bostadsrättsprojekt bestående av 67 stycken moderna bostadsrätter med ett vackert och naturnära läge där Saltsjön glimtas från flertalet av lägenheterna. Idag är 13 av lägenheterna redan sålda inför inflyttningen som är planerad till hösten 2024.  Sjölyckan består av 101 st välplanerade hyresrätter som kommer att annonseras ut i början av 2024 och med inflyttning under den hösten.

– Jag är stolt och glad att vi tar viktiga steg i den fortsatta utvecklingen av Fisksätra. Genom en värdefull samverkan mellan Stena Fastigheter, kommunen och civilsamhället skapas nu fler bostäder, en ny förskola, ett äldreboende och nya levande mötesplatser med närhet till natur och hav. En viktig pusselbit som bidrar till ett mer attraktivt och tryggare Fisksätra, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Fakta:
Etapp1: Saltsjöblick, 67 st bostadsrätter och Sjöyckan, 101 st hyresrätter
Arkitekt: BAU samt Brunnberg och Forshed
Entreprenör: Mecon Bygg AB

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskolor. Vi kommer att bygga såväl hyres- som bostadsrätter.

Visionsbilder på Sjölyckan: 
lowres.Visulent.StenaFastigheter.SjölyckanHyresrätter.Höstkväll.jpglowres.Visulent.StenaFastigheter.SjölyckanHyresrätter.Gatan.jpgVisionsbilder på Saltsjöblick: 

Visulent.StenaFastigheter.Saltsjoblick.Balkong.jpgVisulent.StenaFastigheter.Saltsjoblick.Gatan.jpg