Stena Fastigheter förvärvar fastigheter i Hildedal

Stena Fastigheter Göteborg utökar det kommersiella beståndet med Emil Lundgrenhuset och Rasmusgården i Hildedal, sex minuter från Centralstationen. Som långsiktiga ägare kommer de att fortsätta måna om hyresgästerna och bidra till en positiv utveckling i hela området. Fastigheterna är på 13 000 kvm.

Stena Fastigheter vill vara en god kraft inom stadsutveckling, och förvärvar och förvaltar sina fastigheter med omtanke. Den kommersiella delen av verksamheten är en viktig pusselbit i det arbetet, och företaget satsar nu på att få in fler lokaler för att bidra till en positiv utveckling av områdena de verkar i. Tillsammans med sina hyresgäster arbetar dem för att skapa trygga kvarter och spännande platser i hela staden.

”Att vi nu etablerar oss i Hildedal innebär att vi stärker oss på centrala Hisingen. Vi känner området väl och är aktiva i det sedan länge. Bland annat äger vi sedan många år bostadsfastigheter här och har de tre senaste åren dessutom förstärkt med 252 stycken nya bostäder i våra kvarter. Därför känns det extra roligt att vi nu även finns i Hildedal”, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Emil Lundgrenhuset innefattar idag Trafikverket Förarprov, Arkipelagen och Emil Lundgren själva. Emil Lundgren byggde år 1979 huset avsett för sin egen verksamhet och har suttit i byggnaden sedan dess. Huset har under 2020 genomgått stora renoveringar och har idag kontorslokaler i nyskick med hög standard.

Rasmusgården uppfördes år 1976 som en kontors- och lagerbyggnad. Byggnaden är ca 140 m lång och i två plan, uppdelat i sex ”kassetter”. Varje ”kassett” innehåller en kon­tors- och personaldel i 1–2 våningar samt en lager-/industridel i entréplan. Lager-/industridelen har en fri takhöjd om cirka 6 meter. Idag är Lernia, Movant, Altus, Netto-däck och Rapio hyresgäster här.

Stena Fastigheter har en ambition att starta byggnationen av minst 5 000 hållbara hem samt samhällsfastigheter, kontor och lokaler i storstadsregionerna fram till 2024. I Göteborg utvecklar bolaget flera nya kvarter i bland annat Högsbo, Tynnered, Gamlestaden och på Masthuggskajen. På Masthuggskajen byggs just nu Stuveriet; ett 16 våningar högt kontorshus med utsikt över hamninloppet. Fastigheten byggs med hållbarhet i fokus. Fasaden kläs med återvunnen aluminium och materialen i fastigheten är valda med tanke på ett minskat klimatavtryck. Utöver Stuveriet äger och förvaltar Stena Fastigheter drygt 200 000 kvadratmeter kommersiell yta, i attraktiva lägen i Göteborg och Mölndal. I beståndet finns bland annat avancerade labb och produktionsverksamheter, kontor, vårdboenden och logistik. Dessutom planerar företaget för flera stora stadsutvecklingsprojekt, som Masthuggskajen, Humlestaden på Pripps före detta marker i Högsbo och SKF:s tidigare fabriker i Gamlestaden, De gamla kullagerfabrikerna.