Nystartad ögonklinik flyttar in i nyrenoverade lokaler om drygt 600 kvm hos Stena Fastigheter på Södervärn

Det blir fortsatt vårdverksamhet i Stena Fastigheters kvarter Leonard på Södervärn i Malmö. I den tidigare vårdcentralen på Ahlmansgatan 12 flyttar den nystartade ögonkliniken Altona in på 624 nyrenoverade kvm.

Altona Ögonklinik är en nystartad ögonklinik med mottagning och operation. Kliniken drivs av tre ögonspecialister med mer än 75 års sammanlagd erfarenhet inom området. Altona Ögonklinik startade sin verksamhet den 1 november men de första operationerna kommer genomföras med början i februari när operationssalen står färdig. Ögonkliniken har uppdrag av Region Skåne och förväntas ha ca 15 000 patientbesök om året.

– Vi ser verkligen fram emot att komma i gång i våra nyrenoverade lokaler! Lokalerna är ändamålsenligt utformade och det centrala läget med bra kommunikationsmöjligheter och närheten till sjukhusområdet i Malmö är perfekt för vår verksamhet, säger Håkan Stjernquist, verksamhetschef och specialistläkare på Altona Ögonklinik.

Altona Ögonklinik har länge letat efter rätt lokal, men det har inte varit lätt att hitta något som var anpassat för en vårdverksamhet i ett centralt läge och där det inte behöver göras en mer omfattande ombyggnation. Att Stena Fastigheter dessutom hade rimliga krav på en nystartad verksamhet spelade också stor roll för att man nu kunde etablera sin verksamhet på platsen.

Stena Fastigheters ambition är att, i så stor utsträckning som möjligt, renovera hållbart. I detta fall var det enkelt då verksamheterna var snarlika. Ombyggnationen är genomförd tillsammans med Henda Entreprenad.

– Vi har bland annat använt återbrukade stålreglar men även sparat och återanvänt befintliga innerdörrar. Vi bygger även nytt ventilationsaggretat till operationssalen som kommer ha extra ren luft, berättar projektledare Helena Nyman på Stena Fastigheter Malmö AB.

Lokalerna utvecklas i etapper och beräknas vara helt klara till operationsstart i februari.

– Vi är väldigt glada att ha fått Altona Ögonklinik som hyresgäst. Med deras etablering bildas ett kluster av vårdverksamheter i området vilket bidrar till ett positivt flöde av människor, något vi vet är bra både för trygghet och trivsel, avslutar Kasia Ljungberg, kommersiell fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö AB.