Parkster flyttar in i anrika lokaler i Lund om ca 900 kvm

Lundabolaget Parkster har tecknat hyresavtal med Stena Fastigheter på Apotekaren 12 i centrala Lund om ca 900 kvm. Avtalet tecknades i juli men lokalerna ska anpassas för den nya verksamheten och Parkster beräknas flytta in under Q2 2024.

Parkster är ett av Sveriges ledande företag inom betalappar för parkeringslösningar. Bolaget startades i Lund av entreprenören Henrik Hallgren som tröttnade på att få p-böter.

– Vi är mycket glada att ett innovativt Lundabolag som Parkster väljer att stanna kvar i city vilket krävs för att bibehålla en levande stadskärna. Vi ser fram emot att i nära dialog med kunden skapa ett riktigt trivsamt kontor med en ny entré ut mot Kyrkogatan, säger Kasia Ljungberg, kommersiell fastighetschef Stena Fastigheter Malmö.

Parkster är på en ordentlig tillväxtresa och i juni i somras sprängde bolaget miljardvallen. För att rymmas har man letat efter nya kontorslokaler och valet föll på de historiska banklokalerna på Lilla Fiskaregatan 2 i Lund.

Totalt hyr Parkster 704 kvm kontor och 178 kvm källarlokaler. Fastigheten är certifierad enligt miljömärkningen LEED Gold. Genom varsam renovering kommer Stena Fastigheter tillsammans med Parkster skapa ett stort, modernt och flexibelt kontor.

– Det är ett fantastiskt hus vi flyttar in i med toppläge mitt i centrum, säger Lars Andersson, vd för Parkster.

Fastigheten Apotekaren 12 bär med sig en historia från 1911 då den majestätiska tegelbyggnaden uppfördes. Det var den tidigare hyresgästen SEB som byggde huset för deras ändamål och lokalerna rymmer därför gamla bankvalv mm.