Publik mötesplats för hållbar samhällsutveckling öppnar i Stena Fastigheters lokaler i Malmö

Den 3 mars öppnar arkitekten och framtidsspanaren Jenny Grettve en publik mötesplats i Stena Fastigheters lokaler på Djäknegatan 32 i Malmö. Syftet är att lyfta frågor om framtida stadsplanering och vad en stad kan vara för alla.

I Stenas Fastigheters lokaler på Djäknegatan 32 i centrala Malmö startar Jenny Grettve en publik mötesplats för att belysa och sätta fokus på framtida utmaningar inom hållbar samhällsutveckling. Mötesplatsen som hon döpt till Anon kommer rymma installationer, co-workingmöjligheter och seminarieverksamhet.

Anon öppnar den 3 mars med en första utställning på temat “Land”. I lokalen kommer det att finnas en konstinstallation, ett mindre bibliotek och plats för möten. Anon kommer vara öppen för allmänheten men också för företag, organisationer och universitet som vill arrangera samtal, workshops, utställningar eller föreläsningar på olika teman. Varje tisdag kommer Anon även att fungera som en inspirerande co-working plats för alla i Malmö med omnejd som arbetar med framtid och hållbarhet. 

Projektet Anon leds av Jenny Grettve som är arkitekt, strategisk designer, författare, föreläsare och konstnär. Hon har de senaste åren varit svensk bolagschef för Dark Matter Labs, en global designbyrå som arbetar med hållbarhet med fokus på systemförändringar. Genom storskaliga EU och FN-projekt har Dark Matter Labs blivit en stark internationell röst inom arenan för framtidsarbete. Via Anon vill både Jenny och Dark Matter Labs sätta Malmö på kartan som en första stad som skapar en publik mötesplats mitt i stadskärnan för att visa och diskutera forskning och innovation för en hållbar framtid

Frågor som kommer att lyftas handlar bland annat om ägande, fördelningsekonomi, arkitektur, biologisk mångfald och sociala samarbeten. Stena Fastigheter bidrar med att möjliggöra lokalen med syfte att lyfta frågor om framtida stadskärnor och stärka diskussionen för vad en stad kan vara för alla.

– Det känns extra relevant att kunna erbjuda denna typ av mötesplats i staden i samband med Copenhagen in Common och Malmö in the Making som båda är del av Köpenhamn som global arkitekturhuvudstad 2023, säger Unni Sollbe, VD på Stena Fastigheter i Malmö.

Stena Fastigheters ambition är att bidra till statsutveckling med omtanke och hållbarhetsfrågorna står högt på agendan och är helt avgörande för om vi ska lyckas med de tre dimensionerna social, ekonomisk och miljö. Av den anledningen känns den här mötesplatsen angelägen och vi vet att hållbarhet skapas tillsammans med andra och därför är vi nyfikna på vilken typ av diskussioner och samtal som kan uppstå i den här satsningen.