Fler får jobb under loven

Rekord i antal feriejobb

I år är vi på Stena Fastigheter med och bidrar till drygt 530 feriejobb, för unga som bor i och omkring företagets kvarter. Det är rekord!

– I en tid då pandemin försvårat många ungas möjligheter till jobb, ökar vi vårt ansvar ytterligare. Redan under pandemi-sommaren 2020 stretchade vi oss till max för att få in ännu fler sommarjobbare än vi brukar. 356 unga sommarjobbade hos oss mot cirka 300 året innan. I år tar vi än större steg framåt och bidrar till ännu fler arbetstillfällen, säger Cecilia Fredholm Vaarning, på Stena Fastigheter.

Nya vägar för att ge ännu fler sommarjobb - samverkan ger resultat

Pandemi-året 2020 kraftsamlade bolaget och anställde 356 sommarjobbande ungdomar i sina kvarter. Men Stena Fastigheter vill göra mer! Men vad kan ett företag göra, när det redan tar emot lika många feriejobbare som de har fast anställda i bolaget? Jo, personalen sätter örat mot marken och bidrar med nya lösningar!

– Vi vet att det finns ungdomar i och omkring våra kvarter som vill jobba, men de har kanske inte kontakterna, men det har vi. Därför stärker och utökar vi våra samarbeten, för att unga i våra kvarter ska få sommarjobb även hos andra företag. I Tynnered i Göteborg har vi till exempel inlett ett samarbete med Volvo Cars och Framtiden, för att stärka Tynnered. Det är glädjande att se att samarbetet, Destination Tynnered, redan i år resulterat i tre gånger så många sommarjobb till unga i Tynnered jämfört med förra året, säger Cecilia Fredholm Vaarning, hållbarhetschef på Stena Fastigheter.

2021 har Stena Fastigheter också valt att ta emot feriejobbare på andra lov än sommarlovet, för att på så sätt möta det behov som finns bland unga. I år bidrar Stena Fastigheter, genom att anställa själva och genom samverkan med andra, till cirka 530 jobb.

Fler sätt att få sommarjobb - höjda resultat leder till sysselsättning

I Malmö har Stena Fastigheter sedan flera år tillbaka ett samarbete med föreningen Drivkraft, som bedriver läxhjälp på Hermodsdalsskolan och Möllevångsskolan. De elever som klarar sina uppsatta mål belönas med ett sommarjobb hos Stena Fastigheter.

– Vi vill visa att det lönar sig att sätta upp mål och studera, att det kan leda till jobb och nya möjligheter. I år är det extra glädjande att vi erbjudit 42 elever sommarjobb via läxhjälpen, avslutar Cecilia Fredholm Vaarning.

 

FAKTA


• Sedan 2014 har Stena Fastigheter tagit emot 300 sommarjobbare varje år.
• Pandemi-sommaren 2020 utökades antalet anställda sommarjobbare till 356.
• 2021 bidrar vi till 530 feriejobb, på plats i de egna kvarteren, men också genom samverkan med andra företag.
• 2021 kompletterades sommarjobben med jobb under exempel sport- och påsklov.
• De som anställs är unga människor mellan 16 och 20 år, som främst bor i våra kvarter, i och omkring Göteborg, Malmö och Stockholm. Sommarjobbarna arbetar bland annat med att göra gårdarna fina genom att till exempel rensa rabatter eller måla om bänkar.
• Stena Fastigheters satsar på feriejobb för att ge unga personer möjlighet till ett första arbete, ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en trygghet och stolthet för kvarten där de bor.