Stena Fastigheter hyr ut gamla Wallmans salonger till spelbolaget Sharkmob

Den 828 kvm stora lokalen på Grynbodgatan har genom åren inhyst både dansrestaurangen Baldakinen och Wallmans salonger. Efter att ha stått tom i över tio år får den anrika lokalen nu en ny hyresgäst i speljätten Sharkmob som flyttar in och satsar på att utveckla en ny studio om bygglovet går igenom. Sharkmob har sedan många år ett fint samarbete med Stena Fastigheter och har successivt utökat sina lokaler på Stortorget allt eftersom verksamheten expanderat.

De tog först över hela Sparbankens gamla kontor på Stortorget i fastigheten Frans Suell. Nu har de även tagit över våningen ovanför och flyttat in i den gamla cigarrfabriken som gjorts om till spelstudio. Sharkmob utökade därmed sin kontorsyta från 500 kvm till 3594 kvm i ett slag. För någon månad sedan blev det också klart att de startar en studio i London för ett hundratal anställda.

- Vi växer för att kunna möta våra projekts behov och nå den höga ambitionsnivå vi satt. Denna nya lokal är en viktig del för att nå våra mål, säger Sharkmobs VD Fredrik Rundqvist.

Nu är det alltså dags för ytterligare expansion i Malmö. I gamla Wallmans salonger på gamla väster vill Sharkmob bygga upp en motion capture-studio för att skapa spel. I lokalen ska de även bygga upp en fotogrammetristudio där de kan fotografera av olika objekt för att sedan omvandla dem till spelgrafik.

- Vi har länge haft som önskan att bygga en professionell mocap och photogrammetry studio i världsklass, så att vi kan producera det vi behöver lokalt. En egen studio underlättar utvecklingsarbetet genom att tidigt och snabbt få till animationer och modeller av hög kvalitet, samt R&D på nya koncept, säger Fredrik Rundqvist.

Fastigheten Slottshagen ligger i Malmö centrum mitt bland charmiga kvarter med smala gator, gatuhus och äldre fastigheter. Lokalen är 828 kvadratmeter stor och ligger i gatuplan med stora skyltfönster ut mot Grynbodsgatan. För en del år sedan huserade det legendariska Wallmans Salonger i lokalen och därför kallas den än i dag för Wallmans i folkmun.

- Det är verkligen roligt att gamla Wallmans passar för den här moderna formen av kreativt entreprenörskap också. Att vi har kunnat hitta en lösning tillsammans med Sharkmob som vi samarbetat med länge är extra roligt. Det visar att vi kan hitta lösningar som passar de mest ovanliga behov, säger Kasia Ljungberg, Fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö.

Det Malmöbaserade spelbolaget Sharkmob startades 2017 av fem branschveteraner från Malmö.  Förra året köptes Sharkmob upp av Tencent Holdings Ltd (0700.HK) som är ett av världens största tech- och gamingföretag. Bolaget har expanderat kraftigt den senaste tiden och har nu närmare 200 anställda.