SOFACOMPANY öppnar butik i Malmö och flyttar in i nyrenoverade lokaler om 286 kvm

Den 5 april öppnar det danska designföretaget SOFACOMPANY showroom och butik i Stena Fastigheters lokaler på Djäknegatan 28. Det är den första nya staden de öppnar i i Sverige på fem år och möbelföretaget ser att Malmöbutiken kommer ha det största upptagningsområdet av de tre butikerna.

SOFACOMPANY är en del av JYSK koncernen och är framför allt inriktade på stoppade möbler såsom soffor, fåtöljer, fotpallar och puffar men säljer även kuddar, soffbord och accessoarer. De designar, producerar och säljer alla sina produkter själva. De är på en expansionsresa och startar nu sin tredje butik i Sverige.

- Utmaningen har varit att hitta rätt lokal i Malmö där läge, utformning av lokalen med bl a stora skyltfönster och inte minst möjligheten till bra kommunikationer stämmer. Lokalen på Djäknegatan har allt det och vi ser mycket fram emot att möta våra kunder på plats här, säger Fanny Björk, Head of Retail Sweden på SOFACOMPANY.

Stena Fastigheter är väldigt glada att få SOFACOMPANY som hyresgäst till denna lokal. Dels är det roligt att vara en del av en nyetablering av ett företag i Malmö, dels för att SOFACOMPANY kommer bidra till att stärka kvarteret genom att locka fler besökare till området.

- Vi ser verkligen att vi har hittat rätt hyresgäst till rätt lokal! Lokalen ligger väldigt centralt men inte direkt på gågatan i Malmö. Det är ett läge som passar en hyresgäst som SOFACOMPANY som har kunder som oftast bestämt sig på förhand att de ska till butiken - en så kallad destination, säger Kasia Ljungberg, kommersiell fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö AB.

Lokalen håller just nu på att justeras lite för att bättre passa SOFACOMPANYs behov av att kunna bygga upp lite olika inredningsmiljöer i lokalen. Den 5 april är det dock dags att slå upp dörrarna till butiken och man inleder då med en sjudagars öppningsvecka där besökarna varje dag kommer kunna vinna en möbel.