Stena Fastigheter förlänger samarbetet med Samhällsmatchen

Fem gånger fler besökare, närmare 700 bekräftade anställningar och spontanfotboll i upp till 14 olika stadsdelar i söderort. Det är en del av vad det fem år långa samarbetet mellan Samhällsmatchen och Stena Fastigheter lett till och ett av skälen till att Stena fastigheter valt att förlänga sitt huvudpartnerskap med Samhällsmatchen i två år till.

Hittills har samarbetet som pågått under fem år lett till sex stycken sommarjobbsmässor, varav den senast nu i februari 2024 besöktes av över 1000 arbetshungriga ungdomar som sökte de första raderna i sitt cv. Samarbetet har även byggt broar och relationer mellan ungdomar och blåljuspersonal genom Blåljusmatchen, ett relationsskapande koncept som genom samtal, skratt och snygga fotbollsfintar skapar förståelse och nya möten. Efter höstens och vinterns lokala PreGames så bjuds nu alla deltagare in till den stora Blåljusmatchen på Tele2 Arena den 5 maj. Genom Samhällsmatchens spontanfotboll så har tusentals ungdomar fått möjlighet att röra på sig och samtidigt ha en meningsfull fritid på fredags- och lördagskvällar.

2019 summerade Samhällsmatchen antalet besökare för deras olika initiativ till ca 3 300 st, när vi nu summerat 2023 så ligger den siffran på ca 16 600 besökare. Det är en fantastisk gemensam resa som skapats genom att prova, utveckla och utvärdera – men framförallt genom att lyssna på ungdomarna i söderort.

- Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Samhällsmatchen, vilket är extra kul när vi ser både kvantitativa och kvalitativa fina resultat av arbetet. Att bygga relationer med framtidens generation är en väldigt viktig pusselbit för oss i vårt arbete att utveckla staden med omtanke, säger Sarah Pettersson, chef social hållbarhet på Stena Fastigheter i Stockholm.

Samarbetet ligger i linje med Stena Fastigheters långsiktiga arbete inom social hållbarhet där skola, fritid, arbetsmarknad och trygghet ligger i fokus för att skapa hållbara och trivsamma kvarter. Under de kommande två samarbetsåren kommer initiativen att fortsatt utvecklas med ännu mer fokus på barn och unga samt en mer lokal förankring.

- Arbetet med social hållbarhet kan liknas en akademiverksamhet. Man kommer inte se resultatet förens efter 5–6 år. Där är vi nu i vårt samarbete med Stena Fastigheter. Det är nu vi ser att de relationer vi valt att investera i en gång i tiden burit frukt. Arbetet handlar om förtroende, långsiktighet och mod och detta har varit de viktigaste parametrarna till framgångarna i vårt samarbete. Vi ser förväntansfullt framemot många nya år tillsammans med Stena Fastigheter. säger Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll.

Samhällsmatchen är Hammarby Fotbolls sociala hållbarhetskoncept utanför de kritade linjerna.

Läs mer om vårt arbete i Samhällsmatchen >>