Stena Fastigheter hyr ut Kyrkogatan 26 till e-handelsjätten Star Republic

Star Republic, som är en av Sveriges största företag inom e-handelslösningar, flyttar sitt kontor till Kyrkogatan 26, mitt i centrala Göteborg. Bolaget hyr hela fastigheten som består av tre våningsplan och en vind på totalt 514 kvadratmeter. Fastigheten, som byggdes 1803, har en lång historia av både kontor och handel bakom sig. Fastigheten ägs och förvaltas av Stena Fastigheter.

- Vi har letat efter ett nytt hus där vi, nu efter coronapandemin, kan skapa ett kontor som fokuserar på kulturen och kreativiteten i bolaget, istället för ett klassiskt kontorslandskap. Här, på Kyrkogatan 26, kan vi skapa en mötesplats, designad på många olika sätt, för olika ändamål. I framtiden kommer vi inte att kunna kräva att medarbetarna kommer in till kontoret och då behöver vi skapa en plats som är så attraktiv att de vill vara där, säger Mikael Andersson, VD på Star Republic.

Fastigheten på Kyrkogatan 26 byggdes 1803 för en pastejbagare och har därefter inhyst bland annat en spegelfabrik, slöjdbutik och mattaffär. Nu ska fastigheten renoveras till moderna standard och anpassas till de nya hyresgästernas önskemål. Allt sker med omtanke om den karaktär som fastigheten har, och de unika, vackra detaljer som finns.

- Vi har hittat en lokalhyresgäst som ser potentialen med detta unika hus, och det känns fantastiskt. Tillsammans med Star Republic har vi tagit fram ett koncept som passar dem och deras verksamhet, som vi nu ska verkställa innan de flyttar in, säger Michael Ohlson, fastighetschef på Stena Fastigheter.

Fastigheten består av tre våningsplan och en vind på totalt 514 kvadratmeter. Star Republic hyr hela fastigheten från och med juni 2022. Kyrkogatan 26 ligger inom vallgraven i centrala Göteborg, mellan Drottninggatan och Kungsgatan och intill Domkyrka.

- Det centrala läget är viktigare än någonsin. Det ska vara lätt att ta sig till kontoret med kollektivtrafiken och medarbetarna uppskattar möjligheten att på uppleva det stora utbudet som finns i citykärnan, som tex alla lunchställen, säger Mikael Andersson.

Kyrkogatan 26 Stena Fastigheter.jpgKyrkogatan 26 i Göteborg.

 

Stena Fastigheter har 220 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och kontor i Göteborg och Mölndal. Flera nya tillskott finns på Hisingen, Högsbohöjd och Masthuggskajen.