Stena Fastigheter lyfter vikten av mod, kreativitet och vänskap

Tillsammans med Värmeverket lyfter Stena Fastigheter vikten av mod, kreativitet och vänskap genom initiativet Creative Suburbs som har till syfte att få fler av oss att våga utmana oss själva, vår omgivning och kreativa förmåga och samtidigt visa att detta mod finns det gott av i våra förorter.

Tillsammans med Värmeverket vill Stena Fastigheter visa förorten från ett annat perspektiv. Vi vill visa att den är fylld av mod, kreativitet, vänskap och framtidstro. Genom initiativet Creative Suburbs lyfter vi personer som följer sina drömmar, inspirerar, bryter murar och använder kreativitet för att förverkliga sina visioner. Den 5 december lanserades konceptet där vi presenterar en serie av kortfilmer som ska inspirera till att våga utmana oss själva, vår omgivning och vår kreativa förmåga.

- Vi ser vikten av förebilder och inspiratörer för våra unga i våra områden och detta är ett sätt att ge dem lite större utrymme samtidigt som vi nyanserar bilden av förorten. Genom Creative Sububs vill vi lyfta det mod, den kreativitet och vänskap som finns i våra områden. säger Sarah Pettersson chef social hållbarhet på Stena Fastigheter i Stockholm.

I den första serien om tre kortfilmer ser du Maceo Frost, Regissör/Artist, tillsammans med Robin Nazari som är artist/skådespelare. Du möter Gashaw Hailu, Relationsförvaltare/brandman i ett samtal med kollegan Sabrin Al-Ansari, förvaltare samt att du får träffa Aida och Adjani (FFS) som är artister/DJ.

- Otroligt spännande att få vara med i detta projekt. För mig har kreatörer en viktig plats i samhället, där framtidens ledare och kreatörers skapelse finns i allt runt om oss. Från när vi dricker vår kaffe på morgonen i en kaffekopp som någon skapat, bilarna vi åker i till filmerna vi kollar på när vi kommer hem från jobbet. Kreativitet är en stor del av vår civilisation. Det berättar historier, förenklar våra liv och fyller vårt liv med glädje och tillfredsställelse, därför är det viktigt att inspirera och motivera unga kreatörer till att våga satsa på sina idéer, för det är en vinst för oss alla, säger Robin Nazari, artist och skådespelare.

Se filmerna och läs mer om initiativet >>