Story House Egmont flyttar in på Altona hos Stena Fastigheter – tecknar avtal på 870 kvm

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med medieföretaget Story House Egmont, som flyttar sitt kontor från Västra Hamnen till Altona-huset mitt i city i Malmö. Nu påbörjas en helrenovering och anpassning av lokalerna på 870 kvm inför inflyttningen den 1 februari 2023. Tillsammans med Story House Egmont skapar Stena Fastigheter en modern och hållbar arbetsplats.

Story House Egmont är en av Nordens ledande medieverksamheter, som utvecklar innehåll och produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Stena Fastigheter kommer tillsammans med Story House Egmont att skapa en modern och attraktiv arbetsplats med närhet till allt som centrala Malmö erbjuder.

– Det känns otroligt spännande att göra denna renoveringsresa med ett så innovativt bolag som Egmont, som dessutom ligger i framkant av digitaliseringen och är en betydande arbetsplats för Malmö. Lokalen totalrenoveras för att anpassas till Story House Egmonts uppdaterade varumärke och skapa en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare, säger Kasia Ljungberg, fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö.

Altona är en arkitektonisk Malmöpärla ritat av de välkända arkitekterna Fritz Jaenecke och Sten Samuelson och uppfört 1967. Här skapas nu en modern kontorsmiljö anpassad till dagens behov. Huset miljöcertifierades nyligen med Miljöbyggnad iDrift Silver och stort fokus kommer fortsatt läggas på att göra en varsam och hållbar renovering i samarbete med Demontera. Här är det viktigt att bevara husets charm, vilket bland annat görs genom att återbruka vackra dörrar och detaljer. Totalt kommer ca 80 % av bygginventarierna återbrukas.

Husets skeppsform och svarta uppglasade fasad skänker en tidlös elegans, samtidigt som möjligheterna är stora att inreda lokalen helt utifrån Story House Egmonts önskemål. Egmont kommer inreda och hyra hela våningsplan sex med ljusinsläpp från alla fyra väderstreck.

– Vi vill skapa en modern arbets- och mötesplats som främjar kreativitet, samverkan och social interaktion. Vårt nya kontor kommer bli navet i vår fortsatta utvecklingsresa och därför är det viktigt att det möter våra olika behov och ambitioner, och speglar vad vi står för. Vi ser verkligen fram emot flytten till Malmö City och Altona, säger Marika Bark, Business Area Director Kids och projektchef för Story House Egmonts Malmöflytt.

Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen Egmont. Egmont är en stiftelse, vilket innebär att överskottet går till att utveckla verksamheten och till att stötta utsatta barn och unga.

– För oss på Stena Fastigheter är det viktigt med ett långsiktigt engagemang både till våra hyresgäster och till stadens invånare som helhet. Därför är vi extra glada över att få in en hyresgäst som delar vårt engagemang vad gäller långsiktig samhällsnytta, säger Unni Sollbe, vd på Stena Fastigheter Malmö.