Stena Fastigheter fortsätter utveckla Vega till en stadsdel för det enklare livet

Stena Fastigheter fortsätter att utveckla stadsdelen Vega och tillför ytterligare 137 lägenheter fördelade på bostadsrättsprojektet Supernova samt hyresrättsprojektet Midskeppet. I projektet Storseglet som står klart under nästa år har även avtal tecknats med restaurangen Poké Burger. -Vi fortsätter bygga med en variationen av upplåtelseformer på bostäder i Vega vilket är en nyckel för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid. Att vi även tecknar avtal med en välrenommerad restauratör som Poké Buger känns väldigt kul och helt i linje med vår vision att Vega ska vara en stadsdel för ett enklare liv med närhet till allt, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Stadsdelen Vega i Haninge fortsätter att växa. Stena Fastigheter har just nu ca 750 färdigställda samt påbörjade lägenheter i Vega. Nu påbörjas nästa etapp i form av projekten Supernova och Midskeppet med totalt 137 lägenheter. Supernova består av 61 st välplanerade bostadsrätter där försäljningen nu startat.

Midskeppet kommer att bestå av 76 st hyresrätter samt 2 kommersiella lokaler.
Hållbarhetsfrågor står högt i fokus och vi planerar för att miljöcertifiera enligt Svanen-märkning dessutom planeras delar av fasaden att göras i delvis i återbrukat och återvunnet material vilket sker i samarbete med systerföretaget Stena Recycling.

Välrenommerad restauratör öppnar i Vega
Stena Fastigheter har tecknat avtal på den kommersiella ytan om 163 kvm i projektet Storseglet. Avtalet är tecknat med den Poke Burger som är en etablerad och välrenommerad restauratör med restauranger på bland annat Kungsholmen, Sturegallerian, Ekerö samt i Alvik, Älta och Norrtälje. Restaurangen kommer att ligga på det nya torget som har en central och trevlig placering i Vega. Poke Burger planerar att öppna okotber 2022

- Vega är en helt ny stadsdel i Haninge. Här vill vi att du ska kunna leva ett enkelt och bekvämt liv med närhet till natur, service och den nya pendeltågsstationen. Att få in ett bra utbud av service och restaurangen såsom Poke Burger är en viktig pusselbit i att göra vår vision till verklighet, säger PG Sabel.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. ­­

Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter. 

Fakta Supernova: 

  • 61 bostadsrätter på 1 till 4 rok, ca 30-85 kvm
  • Inflyttning: påbörjas våren 2023
  • Totalentreprenör: Tornstaden
  • Arkitekt: Marge Arkitekter AB

Fakta Midskeppet, Vega

  • 76 hyresrätter på 1 till 4 rok, ca 35-82 kvm
  • Inflyttning: påbörjas sommaren 2023
  • Samtliga lägenheter förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, med start hösten 2022
  • Totalentreprenör: Tornstaden
  • Arkitekt: Marge Arkitekter AB