Nu blir det lättare och billigare för våra hyresgäster att köpa grön el

Stena Fastigheter och Tibber i nytt samarbete

Stena Fastigheter inleder nu ett samarbete med det digitala elbolaget Tibber som ger 26 000 hyresgäster möjligheten att köpa grön el producerad av vindkraft. Samarbetet är det första i sitt slag för det digitala elbolaget och gör det möjligt för hyresgästerna att köpa grön, lokalproducerad el till ett bättre pris.

–Vi är otroligt glada för det här samarbetet med Stena Fastigheter. Stenas starka fokus på en hållbar framtid är en drivkraft även vi delar. På Tibber har vi valt att inte tjäna pengar på elen vi säljer, och har därmed ett unikt incitament att hjälpa våra kunder att faktiskt förbruka mindre el, något de traditionella elbolagen har svårt för. Och mindre el, betyder som bekant mindre miljöpåverkan, säger Daniel Lindén, grundare på Tibber.

Samarbete för grön, billigare hushållsel
Det digitala elbolaget Tibber har blivit omskrivet för sin starka tillväxt och sina innovativa lösningar på elmarknaden. Nyligen rapporterades det att elbolaget växt i rekordfart och ökat sin omsättning med 250 procent förra året. Nu inleder de sitt första samarbete för att förenkla tillgången och användandet av grön el. Tillsammans med Stena Fastigheter får nu 26 000 hyresgäster tillgång till Tibbers digitala tjänst där användaren får möjlighet att köpa grön el till inköpspris direkt från producenten utan mellanhänder och påslag. Tibber har skapat en teknik som köper in den billigaste elen timme för timme från förnybara källor och där de kan styra och minska sina kunders elförbrukning med hjälp av smart teknik. 

imagetg1wc.png

–Vi vill göra det lätt för våra kunder att leva hållbart. Som en del i det arbetet har vi tillsammans med Tibber tagit fram ett erbjudande till de hyresgäster som bor i våra nästan 500 fastigheter. Vi är väldigt glada över samarbetet med en så innovativ aktör som Tibber som möjliggör att våra hyresgäster både kan köpa förnybar el och få ner sina kostnader, säger Cecilia Fredholm, hållbarhets- och kommunikationschef på Stena Fastigheter.                      

Stena Fastigheter är sedan tidigare självförsörjande på lokalproducerad vind-el genom systerbolaget Stena Renewable. Genom samarbetet med Tibber ges nu även de boende möjlighet att köpa lokalproducerad vind-el från Stena Renewable till bra priser.

FAKTA
Stena Fastigheter har cirka 26 000 lägenheter i och omkring Göteborg, Stockholm och Malmö. Hushållselen, för att t ex använda spisen och tända lamporna i lägenheten betalas av hyresgästen själv. Hyresgästen bestämmer också själv vilket elbolag hen vill använda. Nu möjliggör Stena Fastigheter för sina hyresgäster, genom samarbetet med Tibber, att använda sig av Tibbers tjänster till ett lägre pris.
Fastighetsel: All el som används bla för ljus i trapphus, tvättmaskiner, elcentraler, i Stena Fastigheters 500 fastigheter, kommer från egenproducerad vindkraft, Stena Renewables vindkraftspark i Halland. 

Tibber är ett digitalt elbolag som ger kunder möjlighet att köpa grön el direkt från producenten. Tibber har skapat en digital plattform för att köpa el, vilket ger möjligheten att köpa förnybar el till ett lägre pris än från traditionella elleverantörer. Att leverera förnybar el från gröna producenter är företagets grund – men även att hjälpa sina kunder att minska deras elkonsumtion. www.tibber.com/se/

GRÖN EL är producerad av förnybara energikällor. Tibber garanterar att den kommer från lokala, förnybara källor. Företaget redovisar i appen och på kundens elräkning varifrån de köpt elen.