Ungas framtidstro får en röst – fotoutställningen med Johan Bävman

Med start 19 april och två veckor framöver visar Stena Fastigheter tillsammans med fotograf Johan Bävman en foto- och filmutställning om Ungas framtidstro, på Mitt Möllan i Malmö.

Utställningen tar sin utgångspunkt i den metastudie som Stena Fastigheter presenterade i höstas. Den visar glädjande nog att ungdomar har en stark tro på framtiden! Genom att porträttera ungas ambitioner vill vi inspirera andra – både individer och företag - att ta vara på och satsa på ungas tro på

I utställning är strålkastarna riktade på tio skånska ungdomar både i och utanför Stena Fastigheters kvarter. Johan Bävman fotograf, bland annat känd för sin utställning om Swedish Dads, har mött dem i miljöer där de känner sig hemma, och i utställningen delar de öppet och generöst med sig av sina tankar kring framtiden.

Studien visar att unga tror på framtiden

Stena Fastigheter har i över 20 år arbetat med social hållbarhet – ett arbetssätt som har kommit att kallas för Relationsförvaltning. Studien Ungas framtidstro tog vi fram som en del av detta arbete för att få en lägesbild över hur ungdomar ser på framtiden – något som är avgörande för vårt långsiktiga arbete med trygghet och trivsel i våra kvarter. Studien genomfördes av strategibyrån Quattroporte och bygger på data från ett 50-tal vetenskapligt publicerade artiklar om framtidstro, unga och stadsutveckling, över 1 miljon intervjuer i rådata-format samt big data bestående av 3 miljarder sidor på internet. Resultatet var glädjande och visade på att unga har en stark framtidstro.

– Ryktet om ungas minskade framtidstro är överdrivet. Faktum är att framtidstron aldrig varit starkare än idag, det är i alla fall det som vi kan se i de studier som är gjorda, säger Peter Majanen, VD på Quattroporte.

PRESSVISNING

Den 18 april bjuder vi till en pressvisning. På plats finns Johan Bävman fotograf och filmare som berättar om sitt arbete med utställningen och Cecilia Fredholm Vaarning, chef för hållbara affärer och kommunikation på Stena Fastigheter, som berättar mer om bakgrunden till studien och utvecklingen av våra kvarter.

Tid:                    Tisdag 18 april, kl 9.30
Plats:                 Gallerian Mitt Möllan, Malmö. Studio 2. Claesgatan 8, Malmö.

Vernissage onsdag 19 april – Ungas framtidstro

Utställningen hängs den 17 april på Mitt Möllan och hänger i Studio 2 till 3 maj. För att sedan flytta ut i gallerian. Den 19 april har vi bjudit in till vernissage. Den 2 maj kommer ungdomar från skolor runt om i Malmö få chans att se utställningen, samtala med varandra samt få stöd med att skriv och vässa sitt CV.

Nyfiken på studien Ungas framtidstro? www.stenafastigheter.se/hallbarhet/ungas-framtidstro