Premiärvisning av nya Filmhuset KiNO

Efter drygt tio år av utvecklingsplaner har det äntligen blivit dags för biograf KiNO att börja sin omvandling till att bli ett komplett filmhus. Nu bjuder Stena Fastigheter tillsammans med KiNO in till en visning av lokalerna samt ett samtal om planerna för huset.

Biografen KiNO drivs av Folkets Bio i Lund och bidrar redan idag till att bredda filmutbudet genom att visa kvalitetsfilm från hela världen. Efter flera års utvecklingsarbete har alla förutsättningar för att få satsningen på plats infriats. Filmhuset KiNO ska bli en mötesplats att samlas i innan, under och efter filmvisningen. Den gamla banksalen med sitt vackra, välvda glastak kommer bilda Filmhusets hjärta och ger staden en publik festsal där filmvisning och evenemang blandas med mat och dryck. Nu påbörjas ombyggnationen som beräknas vara klar våren 2025. Kom och lyssna på alla inblandade parters tankar om vad som komma ska och om hur planen fram till färdigt filmhus ser ut.

Tid: fredag 15 mars kl 10.00

Plats: Apotekaren 12, Lilla Fiskaregatan 2

Program:

10.00                    Välkomnande, Unni Sollbe, vd, Stena Fastigheter Malmö AB

10.05                    Kort presentation från Stena Fastigheter, KiNO och Lunds kommun av:
Sofia Lagerblad, affärsutvecklingschef, Stena Fastigheter Malmö AB, Fredrik Jönsson, verksamhetsledare Folkets Bio i Lund/KiNO, Sebastian Jaktling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Lunds kommun

10.20                   Frågestund

10.30                   Kaffe och möjlighet till rundvisning