Vårdkoncernen Atleva Specialsitvård expanderar i Malmö

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med vårdkoncernen Atleva Specialsitvård på Brahehus 1 i centrala Malmö om 950 kvm. Verksamheten rivstartade i början av oktober. Med sin flytt till Fridhemstorget har Atleva fått toppmoderna och optimalt utformade lokaler som gör att de nu kan ta emot dubbelt så många patienter i Malmö.

Atleva startade sin verksamhet i Malmö 2013 och har tidigare suttit på Baltzarsgatan men expanderar nu genom sin flytt till Brahehus 1 på Regementsgatan 35.

– Det är inte så enkelt att hitta bra lokaler för vård, men det har vi verkligen gjort nu. Genom flytten till moderna och ändamålsenliga lokaler har vi kunnat stärka vårt kunderbjudande väsentligt. Förutom att vi utökar vår handkirurgiverksamhet kommer vi även erbjuda fotkirurgi, säger Ulrika Olbe, koncern vd för Atleva specialistvård.

De nya lokalerna huserar totalt tre operationssalar (kör just nu i två av dem) vilket gör att Atleva i snitt kan genomföra ca tio operationer per dag - en dubblering av antal operationer som man hittills kunnat göra i Malmö. Detta gör att hela regionen får ett viktigt tillskott inom denna del av vården. Verksamheten har kunnat delas upp på två plan vilket är en fördel då man kan använda det ena för operation och det andra till mottagning och rehab.

– Det bästa med lokalerna är att de är så ljusa, rymden och att vi fått till optimal planering av ytan som bidrar till bra patientflöden. Här trivs både vi och patienterna, säger Sarah Sannemalm, operativ chef för korncernen Atleva.

Placeringen vid Fridhemstorget har visat sig vara särskilt bra då många patienter kommer med bil från hela södra Sverige och det är enkelt att hitta hit och gott om parkeringsplatser i området.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Atleva till våra lokaler här på Fridhemstorget. Lokalerna har även tidigare innehållit vårdverksamhet men har totalrenoverats för att skapa de bästa förutsättningarna för Atlevas verksamhet, säger Kasia Ljungberg, fastighetschef för kommersiella, Stena Fastigheter Malmö.

Atleva är en vårdkoncern som startades 2008 och via flertalet klinker erbjuder avancerad och omfattande specialistvård. Samtliga kliniker bedriver verksamhet med utredning, behandling och rehabilitering. Atleva Finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och med en mindre verksamhet i Mariestad. Idag är man ca 140 anställda.