Världsledande app-utvecklaren Fishbrain tar plats hos Stena Fastigheter

Världsledande Fishbrain flyttar sin verksamhet till Drottninggatan 26 och blir kund hos Stena Fastigheter Stockholm. Avtalet gäller från hösten 2018 och omfattar två våningsplan.

Världsledande Fishbrain flyttar sin verksamhet till Drottninggatan 26 och blir kund hos Stena Fastigheter Stockholm. Avtalet gäller från hösten 2018 och omfattar två våningsplan.

- Det är väldigt inspirerande att få in ett företag som Fishbrain som hyresgäst. De verkar på en global marknad som är oerhört konkurrensutsatt och snabbt föränderlig. I vårt framtida samarbete kommer vi att lära oss mycket nytt och inspireras av deras framgångsnycklar, som företagskultur och passion, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter Stockholm.

Fishbrain är världens största fiskeapp med över 6 miljoner användare.
Vi drivs av en passion att göra något som verkligen påverkar folk. Att det dessutom är min egen favorithobby är såklart en fördel, säger Johan Attby, grundaren av Fishbrain.

Idén bakom fiskeappen fick Johan Attby när han satt i karantän efter att ha sålt sitt tidigare IT-bolag i Silicon Valley. Han kunde ha valt att stanna kvar i Kalifornien och utveckla företaget där eller från vilken stad som helst i världen. Men valet var självklart – Stockholm.

Stockholm har så många andra kvaliteter som de andra världsstäderna saknar, inte minst miljön, närhet till natur och bra kommunikationer

, säger Johan.

Fishbrain växer och rekryterar folk från hela världen. En utmaning är att hitta bostäder till nyanställda. Stena Fastigheter håller som bäst på att utveckla ett koncept för co-living.

- Vi tror att den här typen av nya boendelösningar kan vara ett sätt att underlätta för företag som Fishbrain att hitta bostad åt sina anställda och därmed skapa bättre förutsättningar att företagen stannar kvar i Stockholm istället för att söka sig utomlands, avslutar PG Sabel.