Vega växer med hyresrätter

Stadsdelen Vega i Haninge fortsätter att växa. Stena Fastigheter bygger 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet, i nära anslutning till pendeltågstationen.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. ­­ Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

- Vi vill erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega. Nu tillför vi 185 hyresrätter i Storseglet och inom kort även 151 hyreslägenheter i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt, säger PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

185 hyresrätter i nära anslutning till pendeltåget

Vega är på väg att bli en levande stadsdel för det nära, enkla och sköna livet.

- Vi pratar ofta om närheten till bra kommunikationer som en förutsättning för etablering av nya bostäder. I Storseglet bor du granne med pendelstationen Vega. En viktig bit för alla som vill förenkla sitt vardagspussel, påpekar PG Sabel.

Snart har ett år gått sedan pendeltågsstationen i Vega invigdes och allt fler flyttar in. Nu fortsätter vi tillsammans med Stena fastigheter att fylla den nya stadsdelen med bostäder, restauranger, lokaler och offentliga rum. Det är ett långsiktigt samarbete där vi gemensamt arbetar med att skapa en unik stadsdel med naturen inpå knuten. När Haninge utvecklas från förort till stad är det extra viktigt att vi också tänker på livet mellan husen, säger Andreas Paulsson, stadsarkitekt Haninge kommun

336 nya hyresrätter och 20 bostadsrättsradshus

Granne med Storseglet startar inom kort byggnationen av Gaffelseglet med 151 hyresrätter. Utöver det pågår försäljningen av 20 radhus i bostadsrättsföreningen Sommartriangeln.

- Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, menar PG Sabel.

Storseglet - Vy från perrong.jpg

Fakta Storseglet, Vega