Ytterligare byggstarter för Stena Fastigheter i Vega

Stena Fastigheter byggstartar nu bostadsprojekten Juno och Mira i Vega, Haninge kommun. Projekten omfattar totalt 130 lägenheter fördelat på 68 bostadsrätter och 62 hyresrätter.

Den nya stadsdelen Vega fortsätter att växa fram i Haninge, söder om Stockholm. Totalt är det ca 3 500 nya bostäder som tillskapas i Vega varav Stena Fastigheter står för nästa häften av dessa. Stena Fastigheter har hittills färdigställt ca 1 049 bostäder och har idag 125 st under produktion i hyresrättsprojektet Atlantis.

Nu startar även produktionen för projekten Juno och Mira. Juno består av 68 stycken bostadsrätter medan Mira omfattar 62 stycken hyresrätter samt en kommersiell lokal i bottenplan.

De totalt 130 lägenheterna kommer vara i storlekarna 1-4 rum och kök. Projekten kommer att miljömärkas enligt Svanen, ha en hög grad av egenproducerad solel och ska även uppfylla krav på klimatbelastning i linje med vår klimattrappa.

Totalentreprenör för projektet är Hökerum Bygg och arkitekt är Brunnberg och Forshed.

-Det känns extra kul att få starta ytterligare ett projekt i dessa tider. Ett projekt som dessutom omfattar både hyresrätter och bostadsrätter. Det är genom ett bra och kreativt arbete tillsammans med Hökerum Bygg som vi nu kommit fram till byggstart och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete tillsammans, säger Anders Erlandsson, vd på Stena Fastigheters utvecklingsbolag Stena Bygg.

- Det har varit en inspirerande och utmanande process där vi på Hökerum Bygg tillsammans med Stena Bygg har jobbat hårt för att nå de hållbarhetsmål och den prisnivå som sattes upp för projektet. Nu ser vi fram emot ett givande samarbete i framtiden och att fortsätta bygga bra och hållbara bostäder, säger Fredrik Ståhl, styrelseordförande och ägare på Hökerum Bygg AB