Stuveriet

I Stuveriet på Masthuggskajen får du moderna kontor i levande kvarter som blir en del av den nya stadskärnan. Hyr kontor här och få, förutom otrolig utsikt över staden och hamninloppet, tillgång till de gemensamma ytorna i receptionen, orangeriet på 14e våningen och takterrassen.

Klicka på de olika våningarna för att läsa mer och se planlösningar

Snabbfakta

Uthyrningsbar yta: 7 600 kvm 

Lokalstorlek: 300 kvm – 7 600 kvm

Antal våningsplan: 16

Inflyttning: Q2 2022

Gemensam reception i entréplan

Café och bistro på bottenplan

Terrass med fantastisk utsikt mot hamninloppet

 Konferensmöjligheter i orangeriet på 14e våningen

Dusch och omklädning

Garage för bil och cykel

Certifiering: LEED Platinum

Rozana Eriksson Yevno

Rozana Eriksson Yevno

Ansvarig kommersiell uthyrning Göteborg

010-167 51 73

7600 kvm kontor

Stuveriet på Masthuggskajen är ett kontorshus om 7600 kvm uthyrningsbar yta, där det finns plats för både det stora och det lilla företaget. Ytorna fördelas på 16 våningar och du kan välja att hyra från ca 300 kvm. Alla ytor anpassar efter din verksamhet och ni bestämmer själva hur mycket ni vill använda de gemensamma mötesplatserna. 

 

 

Café BodyBuddy i gatuplan

I gatuplan ligger BodyBuddy Café med fokus på hälsosam och god mat. På BodyBuddy kan du njuta av både trevliga luncher och afterworks med kollegor efter arbetsdagens slut i ett av de charmigaste områdena i stan. Runt hörnet har du kaféer, hotell, spa, teatrar, bad, restauranger, gym, barer, parker och konsertlokaler. En ny stadskärna växer fram! 

Orangeri och terrass

Utsikten över hamninloppet slår det mesta. På 14:e våningen finns dessutom orangeriet och terrassen. Gemensamma ytor som finns på flera våningar ger möjligheter att umgås och inspireras över företagsgränserna. Receptionen på entréplan välkomnar dig, och andra i huset och kunder och erbjuder platser att samtala på.

En del av Masthuggskajen

Det är kontrasterna som gör Masthuggskajen till Göteborgs mest spännande område. Här möts City, Linnéstan och Långgatorna i ett område där olikheter samsas. Ny spännande arkitektur, husmanskost och poké bowl, affärsliv och Andra långdagen, internationella techföretag och lokala bryggerier. Gröna stråk, folkliv, bostadshus och ett fantastiskt utbud av både nödvändigheter och nöje gör att kajlivet är härligt. Masthuggskajen är ett område för kreativt och hållbart liv, dygnet runt. 

Bli en del av framtiden

Hela Göteborgs centrum håller på att förskjutas tillbaka ner mot vattnet. Och stadens antagligen intressantaste område blir Masthuggskajen. Den här kajen har varit Stena Fastigheters hem i över 50 år. Här finns vårt hjärta. Nu när Masthuggskajen blir alla göteborgares mötesplats så skrivs ny historia – vi skapar ett område för kreativt och hållbart liv, under hela dygnet. Vi vill att du är med och skapar den historien tillsammans med oss.

Solceller och gröna tak

Solceller tillsammans med gröna tak och låg energiförbrukning bidrar till mindre belastning på miljön under fastighetens livstid. Solcellerna på taket försörjer hela fastigheten med el. Vid max producerar dem 36 kW vilket motsvarar hela husets förbrukning och lite till. Att använda solceller på taken för att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i vårt arbete mot netto-noll klimatavtryck till 2045. 

Miljörum och mobilitet

Miljörum och mobilitetsåtgärder gör det enkelt för hyresgästerna att leva hållbart. Miljörummet har flera olika fraktioner och är utformat enligt Stena Fastigheters koncept för att skapa trevliga miljörum med tydliga sorteringsinstruktioner. I Stuveriet finns bra parkering för cyklar och laddplatser för elbilar, och i Masthuggskajen finns det redan god tillgång till kollektivtrafik, via buss, spårvagn och båt.

Klimatkompenserad betong och återvunnen fasad

Stuveriet är byggt med klimatkompenserad betong och fasaden består av återvunnen aluminium. Den askblå fasaden som ger Stuveriet dess karaktäristiska utseende är av återvunnen aluminium. Byggnaden silhuett är ritad för att passa i typiskt göteborgsväder. Regn och vind sveper med och inte mot den rundade fasadformen. Inbyggda material är återvunna eller kan återvinnas. 

Klimatberäknad och certifierad

Stuveriet är byggt med fokus på hållbarhet och är en av Sveriges första klimatberäknade kommersiella fastigheter. Som ett led i sitt arbete med hållbar stadsutveckling har Stena Fastigheter valt att certifiera Stuveriet med Green Building Councils globala hållbarhetscertifiering: LEED Platinum, vilket är den högsta nivån. Dessutom är Masthuggskajen, som Stuveriet blir en del av, certifierade enligt City Lab Action och belönades med vinst i Sweden Green Buidling Award i kategorin City Lab.