Trägården

Moderna, Svanenmärkta lägenheter i trähus. Välkommen till Trägården, en del av Askims gröna gårdar. 

Hyr lägenhet

Alla hyresrätter i Trägården förmedlas via HomeQ.se. Lägenheterna publiceras under 2024 och kommer finnas på länken nedan vid uthyrningsstart.

Sök hyresrätt

Köp bostadsrätt

I Trägården finns bostadsrätter om 1-5 rok med balkong eller uteplats. Säljstart januari 2022.

Läs mer

Närområdet

Trägården ligger i Askim, intill Pilegården, Nergården och nära Kobbegården och Askegården. Det gör att husen blir en del av Askims gröna gårdar med lekplatser, uteplatser och en tennisbana. Här har du nära till havet, klipporna och naturområden. På cykeln tar du dig till Askimsbadet på mindre än 10 minuter, och till Näset på under 20. Nära har du också till stadens utbud, med buss är du på Linnéplatsen inom 18 minuter. All tänkbar handel och service finns i Sisjöns handelsområde, på gångavstånd. 

Visualisering av gård, fasad och balkong
Visualisering av gård, fasad och balkong

Trähus

Trägårdens nya kvarter med arkitektritade trähus uppmuntrar till gemenskap och omtanke. De ombonade och välkomnande gårdarna som öppnar upp mot varandra erbjuder rum för samvaro och avkoppling. Husen är ritade av Bornstein & Lyckefors arkitekter och är nästan genomgående byggda i trä. Arkitekturen är stilsäker med bostäder skapade för en bekväm, hållbar och harmonisk livsstil.

 

Svanenmärkta lägenheter

Alla fem hus i Trägården blir Svanenmärkta. Det innebär att byggnaderna har låg energianvändning, har höga miljö- och hälsokrav samt har en kvalitetssäkrad byggprocess och låga emissioner. Utöver det krävs en god innemiljö, något Stena Fastigheter säkrar enligt Svanens krav, och genom att bygga ljusa lägenheter med hög standard, trivsamma planlösningar och balkong eller uteplats.

Visualisering av hyresrätt
Visualisering av hyresrätt

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa och luftiga, med yteffektiva planlösningar och balkong eller uteplats. Standarden blir hög med vitt kök från Ballingslöv och moderna vitvaror med lägsta energiförbrukning. Stänkskivan är i terrazzoklinker gjort av återvunnet glas. Genomgående är golven i ekparkett förutom i hall och badrum där det istället är grått klinker. Fönsterbänk har vacker stenskiva. Badrummet har vitt kakel på väggar och inredning från Ballingslöv.

Planlösningar Trägården.pdf


Läs mer om projektet på HomeQ och anmäl dig för att få uppdateringar kring projektet, tex när uthyrningsstart börjar.

Länk till HomeQ

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Hållbar konstruktion

Armeringen är i återvunnet stål i samarbete med Stena Metall, betongen som används för betongplattan är grön betong och fasaden är i trä, ett förnybart material med betydligt mindre klimatpåverkan än exempelvis tegel. Alla åtgärder vi vidtaget har inneburit en Svanen-märkning på alla hus.

Tvättstugor

Genom att de boende delar på en gemensam tvättstuga med miljömaskiner minskar koldioxidutsläppet med 25 %. Vi tar också hand om både dagvattnet och renar det för att säkerställa att de håller rätt kvalité när det sedan släpps ut.

Låg energiförbrukning

Trägården har låg energiförbrukning som dessutom kommer från 100% förnyelsebara källor. Bland annat med solceller och i samarbete med Stena Renewable. Husen är också uppvärmda med fjärrvärme på returvärme från grannen Pilegården.

Hyr lägenhet

Alla hyresrätter i Trägården förmedlas via HomeQ.se. Lägenheterna publiceras under 2024 och kommer finnas på länken nedan vid uthyrningsstart.

Sök hyresrätt

Köp bostadsrätt

I Trägården finns bostadsrätter om 1-5 rok med balkong eller uteplats. Säljstart januari 2022.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev