Saltsjösten

I projektet Saltsjösten blandas hyresrätter med Blomsterfondens äldreboende och Da Vinciskolans förskola i botten. Hyresrättsdelen består av 40 lägenheter om 1-4 rok. Blomsterfondens äldreboende kommer erbjuda 84 bostäder med heldygnsomsorg och service. 

Vad händer på bygget just nu?

Stommontaget för huset som huserar både äldreboendet och förskolan är färdigt. Det innebär att fokus nu skiftas till arbeten på fasaden och invändiga delar, så som sprinklersystem, ventilation- och rörarbeten. Samtidigt har en hel del av gipsväggarna satts upp för de nya lägenheterna och de gemensamma utrymmena som finns på respektive våning.

Allt flyter på som det ska, och under våren och sommaren kommer mycket fokus läggas på kök, golv och måleriarbeten.
Om du kör förbi huset kan du se det nya intrycket som det nya huset ger till området - en del av den nya årsringen för Fisksätra!

 

Bygginformation och störningar

Här kan du läsa om status på bygget, tillfälliga avstängningar och störningar som påverkar dig!

Håll dig uppdaterad här!

Vy från balkongen

I äldreboendet som byggs kommer Blomsterfondens boenden få tillgång till en takterass för rekreation. En solig vårdag passade vi på att smygtitta på den fina utsiken. 

 

Här bor du nära hav, skog och service

Här kan du ha ditt liv alldeles intill Saltsjön och Nackareservatet. Samtidigt tar det dig bara 20 minuter med Saltsjöbanan in till centrala Stockholm. Kanske är du en av dem som vill njuta av naturen och skärgården inpå knuten, samtidigt som du har Stockholm på en armlängds avstånd?

Du kan ta ett dopp vid stranden på Badholmen, njuta av årstiderna i skogen och åka långfärdsskridskor på Lännerstasundet när isen har lagt sig. De gröna gårdarna mellan husen bjuder också in till picknick och lek. Samtidigt som vi utvecklar Fisksätra Entré så utvecklar vi också Fisksätra Centrum till ett mer trivsamt och tryggt centrum för närservice.

>>LÄS MER OM FISKSÄTRA

Vill du hellre köpa en bostad i Fisksätra?

Kolla då in vårt projekt brf Saltsjöblick istället!

Ta mig till brf Saltsjöblick!

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

 

Miljöbyggnad Silver

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med. Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

 

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete kommer Saltsjösten ha solceller installerade på taken för att kunna försörja större delar av fastigheten med egen och förnybar energi. 

Takterrass

På taket finns en stor terrass med utsikt över närområdet. En mysig takterrass möjliggör för sociala möten boende emellan och kan skapa bättre grannsammanhållning. Här finns dessutom också ett växthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev