Gaffelseglet, Vega i Haninge

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega byggs nu ca 3 500 nya bostäder som ger hem för en stadsdel med en befolkning på över 10 000 invånare. ­Stena Fastigheter står ensam för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter och stadsradhus med bostadsrätt.

Se lediga lägenheter i Gaffelseglet

Vi hyr huvudsakligen ut våra lägenheter via Bostadsförmedlingen.se

Sök ledig lägenhet

Vega - en ny stadsdel

Här kan du ha ett liv mitt i grönskan, med närhet till allt du behöver. Här varvas grönområden med gym, surdegsbageri, skolor och mataffär. Inom promenad- och cykelavstånd hittar du naturreservat, trygga strövområden och skärgården. Vegas eget serviceutbud fortsätter växa och kommunen satsar vidare med en ny skola och förskolor, ett allaktivitetshus med bibliotek, idrottshall och fritidsgård. Dessutom är stadspulsen alltid nära, endast 25 minuter bort med den nya pendelstationen.

LÄS MER OM VEGA

Gaffelseglet - co-living och ett mysigt orangeri

I kvarteret Gaffelseglet, som är grannfastighet till Storseglet, bygger vi 146 välplanerade hyresrätter. Utöver de 146 hyresrättslägenheterna byggs dessutom 18 stycken co-living enheter, utifrån vårt koncept We Share.
På innergården planeras en mysig gemensam yta i form av ett härligt orangeri som kommer att kunna nyttjas av boende i Gaffelseglet. Kvarteret kommer att ha ett centralt läge i Vega alldeles intill pendeltågstationen, ett läge som förenklar vardagspusslet genom närheten till bra kommunikationer. 

Preliminärt beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning från och med våren 2022 och du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheterna i Storseglet, de kommer publiceras på Mina sidor i etapper fr o m april 2021. I övrigt hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

BOSTADSFAKTA

PLANLÖSNINGAR

BROSCHYR

We Share

Co-living, eller We Share som vi kallar konceptet för delat boende, innebär att du får mer för hyran genom tillgång till mer yta, mer innovativa lösningar, mer service och mer människor. Du flyttar rakt in i ett sammanhang och lever bekvämt. Du slipper att krångla med nytt wifi eller köpa egen dammsugare och städning av gemensamma utrymmen ingår. 

Vi fortsätter att utveckla Vega och adderar nu fler hyresrätter med co-living-enheter genom kvarteret Gaffelseglet. Det gör att vi kan erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega med både bostadsrätter i lägenhet och radhus, hyresrätter och Co-living. Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid,

PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Vad händer på bygget just nu?

I första etappen, hus 2, har alla nu flyttat in! Det mysiga orangeriet på innergården är klart och kan nyttjas av alla grannar som bor i Gaffelseglet. 
I andra etappen, hus 1, pågår invändiga arbeten och vi förbereder inför kommande inflyttningar som sker under hela hösten.

Nu är även ställningen nere på pendeltågen så går du förbi kan du se Gaffelseglet härliga gröna fasad!

Fakta:

Antal lägenheter: 146 hyresrätter på 2 till 5 rok och cirka 35-91 kvm samt 18 st Co-living enheter

Inflyttning: Påbörjas våren 2022

Totalentreprenör: Tornstaden

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

 

miljöbyggnad

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med.
Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

We Share

Vårt koncept We Share möjliggör viktiga sociala möten och skapar trygghet och gemenskap. Dessutom innebär det att fastigheten är välplanerad, mer yteffektiv och får en minskad energianvändning som följd.

Mysigt orangeri

Där förlängs årets varma månader och skapar tillfällen för sociala möten, god stämning och bra sammanhållning grannar emellan. Detta främjar den sociala hållbarheten i kvarteret.

Se lediga lägenheter i Gaffelseglet

Vi hyr huvudsakligen ut våra lägenheter via Bostadsförmedlingen.se

Sök ledig lägenhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev