Gaffelseglet, Vega i Haninge

I kvarteret Gaffelseglet har vi byggt 146 välplanerade hyresrätter. Utöver dessa finns även 18 stycken co-living enheter, utifrån vårt koncept We Share. På innergården finns en mysig gemensam yta i form av ett härligt orangeri. 

We Share

Co-living, eller We Share som vi kallar konceptet för delat boende, innebär att du får mer för hyran genom tillgång till mer yta, mer innovativa lösningar, mer service och mer människor. Du flyttar rakt in i ett sammanhang och lever bekvämt. Du slipper att krångla med nytt wifi eller köpa egen dammsugare och städning av gemensamma utrymmen ingår. 

Vi fortsätter att utveckla Vega och adderar nu fler hyresrätter med co-living-enheter genom kvarteret Gaffelseglet. Det gör att vi kan erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega med både bostadsrätter i lägenhet och radhus, hyresrätter och Co-living. Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid,

PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

miljöbyggnad

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med.
Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

Mysigt orangeri

Där förlängs årets varma månader och skapar tillfällen för sociala möten, god stämning och bra sammanhållning grannar emellan. Detta främjar den sociala hållbarheten i kvarteret.

Att bo i Vega

Läs mer om den nya stadsdelen som växer fram.

Våra kvarter - Vega