Storseglet, Vega i Haninge

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.
I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. ­­ Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter och stadsradhus med bostadsrätt.

Se lediga lägenheter i Storseglet

Vi hyr huvudsakligen ut våra lägenheter via Bostadsförmedlingen.se

Sök ledig lägenhet

Vega - en ny stadsdel

Här kan du ha ett liv mitt i grönskan, med närhet till allt du behöver. Här varvas grönområden med gym, surdegsbageri, skolor och mataffär. Inom promenad- och cykelavstånd hittar du naturreservat, trygga strövområden och skärgården. Vegas eget serviceutbud fortsätter växa och kommunen satsar vidare med en ny skola och förskolor, ett allaktivitetshus med bibliotek, idrottshall och fritidsgård. Dessutom är stadspulsen alltid nära, endast 25 minuter bort med den nya pendelstationen.

LÄS MER OM VEGA

Storseglet - moderna hyresrätter med en takterrass

Utvecklingen av Vega fortsätter med kvarteret Storseglet, där vi bygger 185 hyresrätter i storlekar från 2 till 5 rum och kök. På fastighetens tak kommer en stor takterrass att byggas, en mötesplats och gemensam yta som hyresgästerna kommer att kunna nyttja. Utöver de 185 hyresrätterna så kommer det även en kommersiell lokal i bottenplan, som vätter mot det planerade torget.
Preliminärt beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning från och med februari 2022 och du som bor hos Stena Fastigheter i Stockholm har förtur till lägenheterna i Storseglet, de kommer publiceras på Mina sidor i etapper fr o m april 2021. I övrigt hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

BOSTADSFAKTA

PLANLÖSNINGAR

BROSCHYR

Vad händer på bygget just nu?

Nu är vi i slutskede med besiktningsförfarande som påbörjats i samtliga 3 trapphus inför tillträdena i februari 2022. Den härliga takterrassen kommer vara klart till februari med invigning under våren.
Just nu bjuds även alla hyresgäster in till sin lägenhet för ett så kallat syn- och mättillfälle. Det betyder att alla hyresgäster får chansen att se sin bostad innan tillträdet för att mäta och planera sitt nya hem.
Dessa syn- och mättillfällen kommer fortsätta fram tills augusti 2022 då sista tillträdesetappen preliminärt är i oktober 2022.

Vi vill erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega. Nu tillför vi 185 hyresrätter i Storseglet och inom kort även 146 hyreslägenheter i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt.

PG Sabel, vd på Stena Fastigheter i Stockholm.

Fakta:

Antal lägenheter: 185 hyresrätter på 2 till 5 ROK och cirka 33-91 kvm samt en kommersiell lokal i bottenplan

Inflyttning: Påbörjas februari 2022

Totalentreprenör: Tornstaden

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

 

miljöbyggnad

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med.
Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

takterrass

På Storseglets tak finns en stor terrass med loungekänsla och utsikt över närområdet. En gemensam yta för dig som hyresgäst att nyttja och en mysig takterrass möjliggör för sociala möten boende emellan och kan skapa bättre grannsammanhållning. Dessutom innebär gemensamma ytor att fastigheten är mer yteffektiv och till minskad energianvändning som följd.

Nära till allt

Oavsett om du vill åka kommunalt, ta bilen eller cykla, är det enkelt att bo i Vega. Tack vare den nya pendeltågsstationen, tar du dig lika smidigt in till citypulsen som ut i den vackra skärgården. Även busstorget, gång- och cykelvägarna samt den nya trafikplats är en del av utvecklingen av Vega, och för stadsdelen ännu närmare Stockholm. Här bor du även granne med naturen där du kan välja och vraka mellan vackra naturreservat, trygga strövområden, mäktiga skogar, vatten och ängar. 

Se lediga lägenheter i Storseglet

Vi hyr huvudsakligen ut våra lägenheter via Bostadsförmedlingen.se

Sök ledig lägenhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev