Storseglet, Vega i Haninge

Utvecklingen av Vega fortsätter med kvarteret Storseglet, där vi har byggt 185 hyresrätter i storlekar från 2 till 5 rum och kök. På fastighetens tak finns en stor takterrass, en mötesplats och gemensam yta som hyresgästerna kommer kan nyttja. Utöver de 185 hyresrätterna så finns det även en kommersiell lokal i bottenplan, som vätter mot torget.

Fakta:

Storseglet är inflyttat och klart! 


Antal lägenheter:
185 hyresrätter på 2 till 5 ROK och cirka 33-91 kvm samt en kommersiell lokal i bottenplan

Totalentreprenör: Tornstaden

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

miljöbyggnad

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader. Du som bor i en Miljöbyggnad kan förvänta dig att byggnaden har en lägre energianvändning, gott dagsljusinsläpp och bra inomhusklimat året om. Materialen vi bygger med kontrolleras noggrant och de värsta kemikalierna får inte finnas med.
Du kan känna dig trygg i en Miljöbyggnad.

takterrass

På Storseglets tak finns en stor terrass med loungekänsla och utsikt över närområdet. En gemensam yta för dig som hyresgäst att nyttja och en mysig takterrass möjliggör för sociala möten boende emellan och kan skapa bättre grannsammanhållning. Dessutom innebär gemensamma ytor att fastigheten är mer yteffektiv och till minskad energianvändning som följd.

Nära till allt

Oavsett om du vill åka kommunalt, ta bilen eller cykla, är det enkelt att bo i Vega. Tack vare den nya pendeltågsstationen, tar du dig lika smidigt in till citypulsen som ut i den vackra skärgården. Även busstorget, gång- och cykelvägarna samt den nya trafikplats är en del av utvecklingen av Vega, och för stadsdelen ännu närmare Stockholm. Här bor du även granne med naturen där du kan välja och vraka mellan vackra naturreservat, trygga strövområden, mäktiga skogar, vatten och ängar. 

Att bo i Vega

Läs mer om den nya stadsdelen som växer fram.

Våra kvarter - Vega