Kvarteret Bilden

Kvarteret Bilden på Möllevången har varit ett blandkvarter hos oss i över 20 år och här finns en stor del av vårt hjärta. Därför är det extra viktigt för oss att ta tillvara på historiken och det kulturella arv som finns i kvarteret och stadsutveckla med omtanke.

Ett kreativt kvarter mitt i hjärtat av Malmö

I kvarteret Bilden runt den gamla Trikåfabriken i Malmö har det producerats både kulörta baddräkter, motorcyklar och barnkläder sedan tidigt 1900-tal. Idag samlas etablerade och nya entreprenörer inom kreativa näringar här.

Området runt Bergsgatan/Friisgatan är i en spännande utveckling med många kreativa och innovativa företag. Bilden har varit ett blandkvarter hos oss i över 20 år - och här finns en stor del av vårt hjärta. Därför är det extra viktigt för oss att ta tillvara på historiken och det kulturella arv som finns i kvarteret. Under 2021 restaurerade vi den gamla Trikåfabriken och nu fortsätter utvecklingen av kvarteret. De kommande åren kommer vi att investera i en ny, modern och hållbar fastighet i anslutning till den gamla Trikåfabriken för att kunna ta vara på kvarterets fulla potential. 

 

Kvarteret Bilden är en plats där gamla, kreativa näringar möter nya - där framtidens hållbara kontor utvecklas i samarbete mellan näringsliv, fastighetsägare och boende i området.

Kvarteret Bildens nya konstverk

Tillsammans med våra hyresgäster på Trikåfabriken och elever från Möllevångsskolan har Stena Fastigheter i Malmö skapat ett konstverk som stärker områdets utveckling och bidrar till en inspirerande plats som främjar gemenskap och trygghet.

Valet av verk och konstnär har föregåtts av en process där både hyresgäster i Trikåfabriken samt åttondeklassare på Möllevångsskolan fått möjlighet att ge input till motivet i form av bild och text. Därefter har ARTSCAPE International Street Art Festival valt ut en passade konstnär, i detta fall Eloise Gillow från Storbritannien. Eloise är utbildad inom realistisk målning och kombinerar klassiskt måleri i sin studio med skapande av större muralmålningar på offentliga platser.

Vår ambition är att skapa en inkluderande mötesplats som främjar den gemenskap som finns i området. Utöver konstverket är platsen rent fysiskt också utformad på ett sätt som bjuder in till möten. Det har tidigare varit en bakgård som vi nu vill vända till en levande framsida

Sofia Lagerblad, affärsutvecklingschef på Stena Fastigheter Malmö.

Ansvarig förvaltare

Emmie Andjelic Ekholm

Emmie Andjelic Ekholm

Kommersiell förvaltare - Malmö Centrum

Föräldrarledig