Våra trygghetsboenden

Längtar du efter en tryggare vardag? För dig som är 70 år eller äldre och vill ha en tryggare vardag med större gemenskap kan vi erbjuda våra trygghetslägenheter. Lägenheterna möjliggör för äldre att få extra behov av trygghet och gemenskap men samtidigt kunna bo kvar i en egen lägenhet.

Vad innebär ett Trygghetsboende

I våra lägenheter som är trygghetsanpassade ingår elektroniskt tittöga, spisvakt och hjälpmedel i badrum som stödhandtag eller handledare. Fastigheternas entréer och de gemensamma ytorna anpassas så de uppfyller tillgänglighetskraven för trygghetsboende. De innebär bland annat automatiska dörröppnare och sittplatser för pauser. I ett trygghetsboende finns det också gemensamma utrymmen för samvaro, hobby, rekreation och en trygghetsvärd som stöd till att skapa en vi-känsla.

Trygghetsvärd håller i gemensamma aktiviteter

Trygghetsvärden är anställd avStena Fastigheter och kommer tillsammans med hyresgästerna hitta på olika aktiviteter. Aktiviteterna utgår från hyresgästernas intressen och vad de vill göra. Det kan till exempel handla om föreläsningar, träning, fika och spela kort. Tillsammans med dina grannar kan du få möjlighet att skapa, umgås och träna. Kanske starta band, ha bokcirkel eller arrangera kurser? Förutsättningarna finns för att hålla grannskapet levande med kreativa projekt.

Närområdet

I Tynnered har du närhet till havet, handeln, grönområden och de goda kommunikationerna in till centrum. Du har dessutom grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar runt knuten. Du har även gångavstånd till Opaltorget som utvecklats till ett modernt och attraktivt boende- och handelsområde. Bara några hållplatser bort befinner du dig på Frölunda Torg som erbjuder all service du kan behöva. För dig med kulturintresse finns Frölunda kulturhus.

Trygghetsboenden vi erbjuder

Området känns lugnt, människor är vänliga och barnen som bor här är så rara. Vår lägenhet har dessutom fönster i tre vädersträck och både kvälls-och morgonsol. Det är så härligt!

Äldre par som bor i fastigheten Smaragden

Jag flyttade från en villa till Smyckeparken. Det är det bästa jag gjort på senare år, i villan var jag ofta själv men här finns det många gånger någon som vill hitta på något. Trygghetsvärden hos Stena Fastigheter är omtänksam och hittar på aktiviteter med oss.

Boende i Smyckeparken
Intresserad av Trygghetsboende?

Intresserad av Trygghetsboende?

Kontakta vår uthyrare Moa Svensson.

010-167 52 04