exterior gard ekebackshojd

Ditt nya kvarter

Gröna gårdar, takpark och lounge, närhet till till både staden och friluftslivet.

Ekebäckshöjd har ett väldigt bra läge, högt uppe på höjden intill Högsbohöjd. Här finns redan idag härlig blandning av människor – barnfamiljer, seniorer, unga och medelålders – som har generösa mötesplatser i sina kvarter. När du går in på innergårdarna och Fyrparken uppe på höjden är det som att komma in i din alldeles egna oas. Här finns redan idag soliga sittplatser, linbana och fotbollsplan för barnen och mycket grönska. Oavsett om du bara vill sitta ner och läsa en stund eller om barnen vill utforska lekplatserna. Det nya kvarteret Ekebäckshöjd blir ett tillskott till området. Ett vackert kvarter med både hyresrätter och tre bostadsrättsföreningar, förskola och parkeringsgarage och en stor innergård. 

Gården Ekebäckshöjd

Det mesta du behöver i vardagen finns i Ekebäckshöjd. Över gatan hitter du det nybyggda huset med din lokala Ica-butik och ditt gym. Det planeras dessutom för olika verksamheter i gatuplan ut mot Sjupundsgatan. En restaurang, ett café, en cykelbutik eller kanske en inrednings­butik? En sak är i alla fall säker, här skapas ett levande och trivsamt kvarter. Samtidigt ligger Slottsskogen, Botaniska trädgården ett stenkast bort och samma sak med Majorna, Kungsladugård och Klippan med sina mysiga restauranger och butiker. Västerut är det nära cykelavstånd till klippor och bad.

Välkommen till Ekebäckshöjd!

Karta intressepunkter Ekebäckshöjd

Lekplats

Lekplats kommer att byggas på den egna gården där förskolan i kvarteret vistas dagtid. Flera gröna gårdar att leka på finns redan idag i intilliggande kvarter och Fyrparken med fotbollsplan.

Förskolor och skolor

Skolor och förskolor finns redan idag i närområdet. Vi bygger dessutom en förskola med fyra avdelningar i kvarteret.

Mataffär och gym

Våren 2021 öppnade ICA Nära in i nya lokaler i Ekebäckshöjd. ICA Näras butik har ett brett sortiment och erbjuder ett stort och varierat utbud av färdiglagade maträtter. Gymmet STC finns i samma hus och erbjuder bland annat konditions- och styrketräningsmaskiner, träning med personlig tränare och bastu.

Kreativ lounge

Den gemensamma loungen delas med hyresgäster och bostadsrättsinnehavare i kvarteret. Här kan du ägna dig åt betydligt mer än tvättning, strykning och hobbyprojekt. Loungen med Wi­-Fi blir kvarterets hjärta och ger känslan av ett extra vardagsrum där du kan jobba, pluggga och umgås med vänner eller starta kreativa projekt tillsammans med grannar.

Takpark

Ovanpå ett av husen i området byggs den gemen­samma takparken där du kan träna med fantastisk utsikt, njuta av en god bok i solen, eller bjuda över vännerna på grillkväll. Här skapas även en liten odlarbänk.

RÅformat_Stena_Ekebäckshöjd_Terassen.jpg