Askim

I Askim bor du nära hav, natur, handel om kommunikationer. Här bor du i fina lägenheter med promenadavstånd till bussen som snabbt tar dig in till centrum. 

 

Våra fastigheter i Askim

Askim i siffror

  • 5

    Fastigheter

  • 1491

    Lägenheter

  • 2

    Lokaler

Natur och fritid

I Askims gröna gårdar hittar du lekplatser, uteplatser och en tennisbana. Du bor nära naturen, skogen och har närhet till både havs- och sjöbad med Askimsbadet och Sisjön inom cykelavstånd. Inte långt bort ligger Sandsjöbackas naturreservat med flera långa och korta vandringsleder. I naturreservatet kan du också bada i Sisjön och Oxsjön. I närheten finner du Askim simhall och badmintonhall.  

Skola och förskola

I området finns flertalet förskolor att välja mellan, både kommunala och privata. För de äldre barnen finns skolor på gång- eller cykelavstånd och de undervisar elever från förskoleklass till årskurs 9.  

Vardagsservice, butiker och lite till

Kvarteren i Askim ligger i anslutning till Sisjöns handelsområde där du hittar all service du kan tänka dig, från dagligvaror till byggbutiker och kläder och sportartiklar. Vill du ha mindre butiker så finner du bland annat Askims brödhus med färskbakat bröd inte långt bort, samt inredningsbutik, café och thaimatsrestaurang.  

Apotek, tandvård och vårdcentral hittar du antingen i Askim på Askims Torg.  

Resa till och från hemmet

I Askim har du bara någon kvart intill centrala Göteborg. Bussen stannar precis utanför Pilegården och åker till Linnéplatsen på mindre än tio minuter. Du har även lokala bussar inom handelsområdet i Sisjön som tar dig österut.  

Du kan även åka söderut mot Särö och Kungsbacka med Expressbussar. 

Vill du parkera finns det tillståndsparkering vilket betyder att du kan parkera var du vill i hela området med ditt parkeringskort.  

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Klimatskal

Att renovera med nytt klimatskal reducerar energiförbrukningen avsevärt. Med tätatare isolering och bättre ventialtion håller fastigheten temperaturen bättre och mindre energi går åt för att värma upp lägenheter och trapphus. 

Adoptera kruka

Varje vår erbjuder vi hyresgästerna att adoptera en kruka. Det innebär att vi tillhandahåller krukor och blommor där krukorna sedan placeras ut vid portarna så alla får njuta av dem. Vi vill också främja den biologiska mångfalden genom att välja blommor som bin och andra insekter vill ha.