Centrala Hisingen

På centrala Hisingen bor du med närhet till buss och spårvagn in till stan och mitt i ett av Göteborgs mest intressanta och expansiva områden. Runt omkring växer staden med nya hus, restauranger, caféer och handel. 

 

Våra fastigheter på centrala Hisingen

Centrala Hisingen i siffror

  • 4

    Fastigheter

  • 1645

    Lägenheter

  • 5

    Lokaler

Natur och fritid

Hisingeparken ligger på promenadavstånd med Slätta damm som startpunkt. Här kan du vandra i naturpark med höga berg, krångliga stigar och upplysta grusvägar. I anslutning till parken hittar du Kättilsröds 4H-gård där du kan hälsa på hästar, kor, ankor och kaniner bland annat. Vissa dagar har de öppet sitt café.  

I vårt eget område på Fyrklöversgatan finns en helt nyrenoverad fotbollsplan, boulebana och lekplats. Här finns även en basketplan.  

Skola och förskola

I området finns flertalet förskolor att välja mellan, både kommunala och privata. För de äldre barnen finns skolor på gång- eller cykelavstånd och de undervisar elever från förskoleklass till årskurs 9.  

Vardagsservice, butiker och lite till

På centrala Hisingen ligger Backaplan med ett stort utbud av butiker; mat, leksaker, elektronik, restauranger och heminredning. Dessutom finns flertalet specialbutiker. Från våra kvarter på centrala Hisingen tar du enkelt buss eller en promenad för att komma till Backaplan. Utöver det finns olika stora matkedjor att handla mat från. 

Kvilletorgets saluhall ligger i nära anslutning till kvarteren där du kan köpa utvalda delikatesser, samt att de har en foodcourt på övervåningen. Prisvinnande caféet Alkemisten samt restaurangen Food Lab finns att tillgå. Har du möjlighet att åka en hållplats eller två, så hamnar du på Kvilletorget med ett stort utbud av restauranger, bland annat Biljardpalatset och Barleys Food Factory. 

Resa till och från hemmet

Du reser enkelt med både buss och spårvagn från Wieselgrensgatan, eller Wieselgrensplatsen, om du bor i Slätta damm eller på Fyrklöversgatan. Här går även ett stort antal bussar från olika hållplatser längs med Björlandavägen.  

Bor du i våra kvartar i Backa Brunnsbo så åker du enklast från de närliggande hållplatserna där flertalet bussar går flera gånger i timman in mot stan, Backaplan och norrut.  

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

På Fyrklöversgatan finns solceller installerade på taket. Solpanelerna försörjer stora delar av fastigheten med förnyelsebar energi. 

 

Trygghet i fokus

Stena Fastigheter har precis startat samverkan med Bostadsbolaget och Göteborgs stad för att öka tryggheten i våra kvarter. Bland annat finns det en trygghetsvärd i området. Personen ska prata med alla som bor där och skapa relationer för ökad trivsel. 

Batterier lagrar solenergi

På Fyrklöversgatan finns en anläggning som återanvänder elbussarnas batterier och ger dem ett andra produktivt liv som ett lager för solenergi. Vi ökar därmed andelen förnybar energi och minskar vår klimatpåverkan. De återanvända batterierna laddas från solceller på taken och elen som lagras används till allmänna utrymmen som tvättstugor och till utomhusbelysning. För Stena Fastigheter är det en del i strategin kring hållbart byggande och att hitta nya energikällor.

Medborgarbudget

I ett samarbete med Bjurslättsskolan och Göteborgs Stad har vi tillsammans genomfört medborgarbudgeten Din idé. Ett intitativ som syftar till att främja demokrati, där våra hyresgäster bland andra fick skriva förslag, marknadsföra dem och få andra människor att rösta på deras idé. Alla idéerna genomförs sedan under året.