Centrum

I Göteborgs centrum har vi flertalet fastigheter, från Linnéstaden till Annedal, Landala, Lorensberg och JohannebergHär bor du med promenadavstånd till det mesta; kommunikationer, restauranger, nöjesliv, shopping och skolor.  

 

Våra fastigheter i centrum

Centrum i siffror

  • 5

    Stadsdelar

  • 1176

    Lägenheter

  • 93

    Lokaler

Natur och fritid

Vill du komma ut i naturen när du bor i centrala Göteborg kan du välja att åka till Skatås- eller Delsjöområdena. Här finns stora sjöar att bada i, långa elljusspår och mer terränglika spår att göra avstickare till.  

Bor du i Linnéstaden har du också nära till populära Slottsskogen och Änggårdsbergen. Slottsskogen har asfalterade gångvägar, lekpark samt flertalet caféer och kiosker.  

Du kan också ta buss eller spårvagn till badplatserna strax utanför staden, t.ex. Askimsbadet, Näset eller Saltholmen. 

Skola och förskola

I vilken av våra fastigheter du än bor i centrala Göteborg har du flera kommunala och privata förskolor och skolor i närheten.

Göteborg är centrum för gymnasieskolor, många elever som bor utanför staden tar sig in till Göteborg för de olika skolorna. Gymnasiumen i Göteborg finns med mer eller mindre alla olika inriktningar, upplägg och fokus.

Vardagsservice, butiker och lite till

Att bo i en storstad medför många fördelar när det kommer till utbud på service, nöje och restauranger. Här finns flertalet stora biografer, matbutiker, otaliga caféer och restauranger att välja mellan. Universeum och Liseberg är också välkända Göteborgsnöjen. 

Göteborg har en rik kulturscen med många teatrar, konserthallar och museum.

Apotek, vårdcentraler och sjukhus, bland annat unversitetssjukhuset Sahlgrenska samt det privata sjukhuset Carlenderska, finns också att hitta inom gångavstånd från alla våra fastigheter i centrala Göteborg.  

Resa till och från hemmet

Du tar dig runt med Västtrafiks spårvagnar och busslinjer i Göteborg. Via deras app To Go kan du köpa både engångs- och månadsbiljetter, planera din resa och hitta närmsta hållplats. Vill du ta kommunala kommunikationer utanför stan går flera expressbussar i olika riktningar och tågen från Centralstationen är sammanlänkade med hela Sverige.  

Göteborg är också en utbyggd cykelstad och det är enkelt att ta sig fram på cykelbanor över hela staden.  

I många av våra fastigheter finns det möjlighet att hyra garageplats, annars är det tillståndspakering via Göteborgs Stad som gäller.  

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Klimatskal

Att renovera med nytt klimatskal reducerar energiförbrukningen avsevärt. Med tätatare isolering och bättre ventialtion håller fastigheten temperaturen bättre och mindre energi går åt för att värma upp lägenheter och trapphus. 

Adoptera kruka

Varje vår erbjuder vi hyresgästerna att adoptera en kruka. Det innebär att vi tillhandahåller krukor och blommor där krukorna sedan placeras ut vid portarna så alla får njuta av dem. Vi vill också främja den biologiska mångfalden genom att välja blommor som bin och andra insekter vill ha.