Eriksberg

I Eriksberg bor du med närheten till havet och den fina strandpromenaden som går längs med Eriksbergskajen och den vackra Färjenäsparken.  

 

Våra fastigheter i Eriksberg

Eriksberg i siffror

  • 2

    Fastigheter

  • 293

    Lägenheter

  • 2

    Lokaler

Natur och fritid

I Eriksberg bor du nära den långa strandpromenaden som sträcker sig från Lindholmspiren ända till kända Eriksbergskranen, med avslut i Färjenäsparken. Här kan du promenera eller stanna på något av utegymmen som finns längs med vägen.  

Det finns också många lekplatser i området och med kort promenadavstånd bort ligger fotbollsplaner man kan nyttja.  

Tycker du om skog och natur kan du promenera i Rya Skog, Färjenäsparken eller åka till Hisingeparken som har stor natur och med många motionsslingor.  

Barn som ritar

Skola och förskola

I en av våra egna lokaler ligger en nyrenoverad förskola med populär lekplats. Det finns många andra förskolor på promenadavstånd att välja mellan och när det är dags för skola finns flertalet skolor, både nybyggda längs med Eriksbergskajen och andra närmre fastigheterna.  

Vardagsservice, butiker och lite till

Matbutiker, apotek och systembolag samt ett antal andra butiker ligger ett stenkast bort samlade vid handelsplatsen i Sannegården. Här ligger också en välsorterad Ica Kvantum, pizzeria och zoobutik.  

Inte långt ifrån ligger populära Hagabadet i Sannegården med spaverksamhet och café. Vill du bjuta av restauranger ligger ett flertal längs med Eriksbergskajen med variade menyer, allt från hamburgare till cafémat, pizza och modern nordisk mat. Åker du åt andra hållet hamnar du vid Kvilletorget och Kvillebäcken som har saluhall, restauranger och caféer.  

Resa till och från hemmet

Från Eriksberg kan du åka till centrum med både buss och färja. Färjan går från Eriksbergskajen och bussen stannar inte långt bort. Det finns ett flertal att välja mellan. Här kan du också enkelt ta dig till Volvos anläggningar i Torslanda och ut till badställena i Torslanda.  

Cykelvägarna är väl utbyggda både inom området men även över broarna för att ta sig till centrum. 

 

 

 

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.